Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okul rehber ogretmenleri nobet tutar mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
51.916
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Okul rehber öğretmenleri nöbet tutar mı?​

MADDE 22 – (1) Rehber öğretmen/psikolojik danışman merkezî sınavlarda görev alabilir ve istemesi hâlinde belleticilik görevi yapabilir. Ancak rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara nöbet görevi verilemez.

Okulda rehber öğretmen ne işe yarar?​

Okulda rehber öğretmen ne işe yarar?
Rehber Öğretmen, öğrencilerin kişisel gelişimini desteklemek ve öğretim hedeflerine ulaşabilmelerini sağlamak için öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunar. Bu görevi gerçekleştirirken ebeveyn, yönetici ve diğer öğretmenlerle birlikte çalışır.

Okul rehberlik dosyasında neler olmalı?​

SINIF REHBERLİK DOSYASINDA BULUNMASI GEREKEN BAŞLICA BELGELER
- Sınıf Yıllık Rehberlik Çalışma Planı
- Yönetmelik(Sınıf Rehber Öğretmeninin görevleri)
- Sınıf Listesi.
- Öğrenci Tanıma Fişleri.
- Öğrenci Adres ve Telefon bilgileri.
- Oturma Planı Örneği.
- Sınıf İçinde Yapılan Başkan, Sınıf Temsilcisi, Onur Kurulu Vb.

Kolejde rehber öğretmen ne yapar?​

Kolejde rehber öğretmen ne yapar?
Rehber öğretmen sene başında bütün öğrenciler ile tanıma görüşmeleri yapar. İlerleyen zaman içerisinde de ihtiyaca yönelik bireysel ve grup görüşmeleri ile öğrencileri destekler. Gerekli durumlarda öğrencilerle bireysel psikolojik danışmanlık süreçlerini yürütür.

Rehabilitasyon merkezlerinde rehber öğretmen kaç saat derse girer?​

Sorumlu müdür RIZA AYDIN; İşkembemiz arızalı bizim 🙂 Şükür araştırma organımız sağlam… ”İlgili maddenin (c) bendinim 142/2 maddesine göre.Kurumlarda psikolog bulundurulamaması halinde Rehber öğretmen haftada 20 saati geçmemek üzere bakanlıkça belirtilmiş modüllerde destek eğitim verebilir.” Modülleri de yazmamı …

Kimler rehber öğretmen olarak atanır?​

Kimler rehber öğretmen olarak atanır?
(**) Psikoloji mezunları Milli Eğitim Bakanlığında “Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen ve Meslek Dersi Öğretmeni (Psikoloji, Felsefe, Mantık, Eğitim psikolojisi, sosyoloji, gerontopsikiyatri vb. dersleri) olarak atanabilmektedir. Bunun için; Pedagojik formasyon eğitimi almaları şarttır.

Rehber öğretmen kaç saat çalışır?​

MADDE 25 – (1) Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinde görevli rehber öğretmen/psikolojik danışmanların çalışma süreleri bir iş saati 60 dakika olmak üzere haftalık 30 iş saatidir.

Okullarda rehberlik servisi ne yapar?​

Okullarda rehberlik servisi ne yapar?
Rehberlik; bireyi tanımak, onu kendisine tanıtmak, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesi, çevresine sağlıklı ve dengeli bir uyum sağlaması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için, ilgili kişilerce yürütülen hizmetlerdir.

Okullarda rehberlik yaşanan en önemli sorunlar nelerdir?​

Verilerin analizi sonucunda karşılaşılan sorunlar beş başlık altında toplanmıştır: 1. Yönetmelik ve sorumluluklarla ilgili sorunlar, 2.ailelerle ilgili sorunlar, 3. rehberlik anlayışının yerleşememesi ile ilgili sorunlar, 4.psikolojik danışman eğitimi ile ilgili sorunlar, 5. Motivasyon eksikliği sorunları.

Rehber öğretmenler özel okullarda çalışabilir mi?​

Rehber öğretmenler özel okullarda çalışabilir mi?
Ortaokul ve imanı-hatip ortaokulu öğrencilerine yönelik hizmet veren özel öğrenci barınma kurumlarında rehber öğretmenin zorunlu personel olması nedeniyle bir kurumda çalışmakta olan rehber öğretmen başka bir kurumda görevlendirilemez.

Ideal bir rehber öğretmen nasıl olmalıdır?​

Öncelikle iyi bir rehber öğretmenin sabırlı ve hoşgörülü olması beklenir. Problem çözme becerisi de yüksek olan rehber öğretmenler insan ilişkilerini geliştirmekte de yetenekli olmalılar. Aynı zamanda rehber öğretmenler öğrencileri ile rahat bir şekilde diyalog kurabilmeliler.
 
Rehber öğretmenlerin nöbet tutup tutmadığına dair açıklamaları içeren bilgileri aktarmak isterim.

Rehber öğretmenlerin nöbet görevi almamasına dair kurallar Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinde belirtilmiştir. Nöbet görevi Rehber Öğretmenlere verilmemektedir. Rehber öğretmenlerin öncelikli görevi öğrencilerin kişisel gelişimini desteklemek ve öğretim hedeflerine ulaşmalarını sağlamaktır. Bu kapsamda rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunarak öğrencilere destek olmaktadırlar. Rehber öğretmenler genellikle öğrencilerle tanışma görüşmeleri yapar, bireysel ve grup görüşmeleri düzenler, psikolojik danışmanlık süreçlerini yürütürler.

Özetle, rehber öğretmenlerin nöbet tutmama konusunda belirli bir yönetmelik gereği bulunmaktadır. Onların asıl görevi öğrencilerin rehberlik ve danışmanlık ihtiyaçlarını karşılamak ve kişisel gelişimlerine destek olmaktır.
 
Geri
Üst