- Konu Yazar
- #1
Okul rehber öğretmenleri nöbet tutar mı?
MADDE 22 – (1) Rehber öğretmen/psikolojik danışman merkezî sınavlarda görev alabilir ve istemesi hâlinde belleticilik görevi yapabilir. Ancak rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara nöbet görevi verilemez.Okulda rehber öğretmen ne işe yarar?
Okulda rehber öğretmen ne işe yarar?Rehber Öğretmen, öğrencilerin kişisel gelişimini desteklemek ve öğretim hedeflerine ulaşabilmelerini sağlamak için öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunar. Bu görevi gerçekleştirirken ebeveyn, yönetici ve diğer öğretmenlerle birlikte çalışır.
Okul rehberlik dosyasında neler olmalı?
SINIF REHBERLİK DOSYASINDA BULUNMASI GEREKEN BAŞLICA BELGELER- Sınıf Yıllık Rehberlik Çalışma Planı
- Yönetmelik(Sınıf Rehber Öğretmeninin görevleri)
- Sınıf Listesi.
- Öğrenci Tanıma Fişleri.
- Öğrenci Adres ve Telefon bilgileri.
- Oturma Planı Örneği.
- Sınıf İçinde Yapılan Başkan, Sınıf Temsilcisi, Onur Kurulu Vb.
Kolejde rehber öğretmen ne yapar?
Kolejde rehber öğretmen ne yapar?Rehber öğretmen sene başında bütün öğrenciler ile tanıma görüşmeleri yapar. İlerleyen zaman içerisinde de ihtiyaca yönelik bireysel ve grup görüşmeleri ile öğrencileri destekler. Gerekli durumlarda öğrencilerle bireysel psikolojik danışmanlık süreçlerini yürütür.
Rehabilitasyon merkezlerinde rehber öğretmen kaç saat derse girer?
Sorumlu müdür RIZA AYDIN; İşkembemiz arızalı bizim![Hafif güler yüz :slight_smile: 🙂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Kimler rehber öğretmen olarak atanır?
Kimler rehber öğretmen olarak atanır?(**) Psikoloji mezunları Milli Eğitim Bakanlığında “Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen ve Meslek Dersi Öğretmeni (Psikoloji, Felsefe, Mantık, Eğitim psikolojisi, sosyoloji, gerontopsikiyatri vb. dersleri) olarak atanabilmektedir. Bunun için; Pedagojik formasyon eğitimi almaları şarttır.
Rehber öğretmen kaç saat çalışır?
MADDE 25 – (1) Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinde görevli rehber öğretmen/psikolojik danışmanların çalışma süreleri bir iş saati 60 dakika olmak üzere haftalık 30 iş saatidir.Okullarda rehberlik servisi ne yapar?
Okullarda rehberlik servisi ne yapar?Rehberlik; bireyi tanımak, onu kendisine tanıtmak, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesi, çevresine sağlıklı ve dengeli bir uyum sağlaması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için, ilgili kişilerce yürütülen hizmetlerdir.
Okullarda rehberlik yaşanan en önemli sorunlar nelerdir?
Verilerin analizi sonucunda karşılaşılan sorunlar beş başlık altında toplanmıştır: 1. Yönetmelik ve sorumluluklarla ilgili sorunlar, 2.ailelerle ilgili sorunlar, 3. rehberlik anlayışının yerleşememesi ile ilgili sorunlar, 4.psikolojik danışman eğitimi ile ilgili sorunlar, 5. Motivasyon eksikliği sorunları.Rehber öğretmenler özel okullarda çalışabilir mi?
Rehber öğretmenler özel okullarda çalışabilir mi?Ortaokul ve imanı-hatip ortaokulu öğrencilerine yönelik hizmet veren özel öğrenci barınma kurumlarında rehber öğretmenin zorunlu personel olması nedeniyle bir kurumda çalışmakta olan rehber öğretmen başka bir kurumda görevlendirilemez.