AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul parasiz yatililik ve bursluluk komisyonu kimlerden olusur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul parasız yatılılık ve bursluluk komisyonu kimlerden oluşur?​

MADDE 8- (1) Okul yatılılık ve bursluluk komisyonu pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı ve iki öğretmen olmak üzere üç üyeden oluşur. (2) Okul yatılılık ve bursluluk komisyonu okulda yatılılık ve bursluluğa başvuru, kayıt kabul, nakil, geçiş ve yerleştirmeyle ilgili iş ve işlemleri yürütür.

Okul pansiyonlarında kimler ücretsiz yemek yiyebilir?​

Madde 19 – Okul Müdürü, pansiyonlarda görevli müdür yardımcısı, belleticiler, memur ve hizmetliler ile nöbetçi oldukları günlerde öğretmenler pansiyon tabelasına dahil edilerek ücretsiz yemek yerler.

Lise pansiyonlarında kimler kalabilir?​

Lise pansiyonlarında kimler kalabilir?
Okul pansiyonlarında, yatılı öğrenciler ve görevli oldukları günlerde belletici veya nöbetçi belletici öğretmenler dışında bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda düzenlenen faaliyetler kapsamında gelen öğrenciler, öğrencilerden sorumlu olan görevliler ile hizmetiçi eğitim ve diğer eğitim öğretim faaliyetlerine …

Bursluluk sınavı komisyonu kimlerden oluşur?​

Bursluluk sınavı komisyonu kimlerden oluşur?
MADDE 8 – (1) İl veya ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonu; milli eğitim müdürlüğünde ilgili müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında, MEBBİS veya sistem yöneticisi, Bakanlığa bağlı pansiyonlu kurumlarda en fazla yatılı öğrencisi bulunan bir okul müdürü, bu okulun okul-aile birliği yönetim kurulunca …

Pansiyon ücretine yemek dahil mi?​

Pansiyonda ücretli yemek yiyecekler MADDE 53- (1) Pansiyonların bağlı bulundukları okulların öğretmenleri, memurları ve hizmetlileri ile gündüzlü öğrencileri her gün için kişi başına düşen günlük ücretin %55’ini ödemek şartıyla pansiyon tabelasına dâhil olarak öğle yemeği yiyebilirler.

2021 Pansiyon kayıtları ne zaman?​

Pansiyonlarda kalan boş kontenjanlar İl/İlçe Yatılılık ve Bursluluk Komisyonlarınca 23-27 Ağustos 2021 tarihlerinde alınan öğrenci müracaatları değerlendirilerek 31 Ağustos 2021 tarihinde yatılılığa yerleştirme işlemleri tamamlanacak.

Lise pansiyon öğrenci harçlıkları ne kadar 2021?​

Lise pansiyon öğrenci harçlıkları ne kadar 2021?
AA muhabirinin 2021 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi verilerinden yaptığı derlemeye göre, pansiyon ücretleri ilköğretim kurumları ve ortaöğretim okullarında gelecek yıl yüzde 9,8 artışla 4 bin 20 liraya yükselecek.

Okul pansiyonlarıyla ilgili detaylı bilgiler verilmiş. Komisyonlar, kimlerin ücretsiz yemek yiyebileceği, kimlerin pansiyonda kalabileceği, bursluluk sınavı komisyonunun oluşumu gibi konular ele alınmış. Ayrıca, pansiyon ücretine yemeğin dahil olup olmadığı, 2021 pansiyon kayıtlarının ne zaman yapılacağı ve lise pansiyon öğrenci harçlıklarının 2021 yılındaki durumuyla ilgili bilgiler verilmiş. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, sormaktan çekinmeyin.

Geri