AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul paralarina zam geldi mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul paralarına zam geldi mi?​

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel okullardaki fiyat artışı oranının yüzde 36 ile sınırlandırıldığını açıkladı. Buna göre özel okullar, gelecek yıl eğitim öğretim ücretlerine ara sınıflardaki öğrenciler için en fazla yüzde 36 oranında artış yapabilecek.

Özel okul fiyatları neye göre artıyor?​

Tarifeye göre azami olarak yüzde 36.73 oranında zam yapılabilecek. Türkiye’de bulunan özel okulların zammına ilişkin detaylar belli oldu. Formül gereği 2021 yılı ÜFE ve TÜFE’nin ortalaması toplanıp ikiye bölünüp sonrasında da 5 puan eklenmesiyle ortaya çıkan rakam zam olarak fiyatlara yansıyacak.
Özel okul zam neye göre belirlenir?
Türkiye’de bulunan özel okulların zammına ilişkin detaylar belli oldu. 2021 yılı ÜFE ve TÜFE’nin ortalaması toplanıp ikiye bölünüp sonrasında da 5 puan eklenmesiyle özel okullara yapılacak zam oranı da ortaya çıktı.

Özel üniversite ücretleri ne kadar artacak?​

Hepsini ilgilendiren açıklama, Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK)’tan geldi. TÖZOK, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında tavan fiyat artışını yüzde 62,98 olarak açıkladı. Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK), 2022-2023 eğitim öğretim döneminde okul ücretlerine gelecek azami fiyat artışını yüzde 62,98 olarak açıkladı.

Özel okullar istediği kadar zam yapabilir mi?​

DUVAR – Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel okullarda yapılacak zam oranına ilişkin yeni bir karar aldı. Buna göre 2022 yılında özel okullarda yapılacak zam oranı yüzde 36.73’ü geçemeyecek. 14 bin 617 özel okulun bulunduğu Türkiye’de bazı okullar yüzde 100’e varan oranda zammı uygulamaya koydu.
Özel okul fiyat artışı nasıl hesaplanır?
NASIL ZAM YAPABİLİRLER? Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre özel okullar, bir sonraki yılın eğitim ve öğretim ücretini belirliyor. Buna göre özel okulun ara sınıflarının eğitim ücreti, bir önceki eğitim öğretim yılında ilan edilen ücrete (Y.İ-ÜFE+TÜFE)/2 oranına en fazla 5 puanlık artış yapılarak hesaplanıyor.
Vakıf üniversiteleri 2022-2023 yılı ücretleri, fakülte, bölüm, tercih sırası, aday başarısına göre 2 yıllık bölüm ücretleri 20 ile 70 bin lira, tıp fakültesi ücretleri ise 60 bin ile 200 bin lira arasında değişiyor.

Geri