AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okul oncesinde hangi degerler verilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul öncesinde hangi değerler verilir?​

Okul öncesi değerler eğitiminde öğretilen temel ilkelerden diğerleri şunlardır:
Okul öncesi eğitim programı nasıl olmalı?
Okul öncesi eğitim programının genel özellikleri nelerdir

Ilgi alanları nasıl oluşur?​

İlgilerin Oluşması Bir görüş ilgilerin kalıtımla geldiğini öne sürerken, diğer bir görüş ise ilginin oluşumunda çevrenin birinci derece rol oynadığını öne sürer. Örneğin Roe’ya göre ilginin oluşumunda kaynak çevredir. Super’a göre ise ilginin kaynağı kalıtımdır.
Değer Nedir okul öncesi?
“Değer eğitimi” kavramı, çocuklara doğru seçim yapabilme, dürüst olma, sevgi ve saygı gösterme, sorumluluk sahibi olma, adil davranma ve kendiyle barışık olma gibi temel özelliklerin kazandırılması anlamına geliyor.

Okul öncesi eğitim programı değerlendirme süreci hangi boyutlarda ele alınır?​

2006 Okul Öncesi Eğitim Programında değerlendirme süreci: Çocuğun gelişiminin değerlendirilmesi, Programın değerlendirilmesi, Öğretmenin kendini değerlendirmesi olarak üç farklı boyutta ele alınmaktadır.
Okul öncesi eğitim programi nedir?
Program, çocukların gelişim düzeylerine ve özelliklerine dayanan ve bu anlamda, bütün gelişim alanlarının geliştirilmesini esas alan “gelişimsel” bir programdır. Yaklaşım olarak “sarmal” özellik gösteren bu program, model olarak “eklektik”tir. Programda, “kazanım” ve “gösterge”ler temel alınmıştır.

Ilgi alanı bölümüne ne yazılır?​

Çok fazla beyin gücü gerektiren bir iş başvurunuz varsa, işte siz için özgeçmişinize ekleyebileceğiniz bazı hobiler :
Bireysel ilgi alanları nelerdir?
Benzersiz İlgi Alanları ve Hobiler

Geri