- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 250.128
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Okul öncesi öğretmeni ilk gün ne yapmalı?
Okula başladığı zaman bu bilgiler öğretmenin çocuğa göstereceği yaklaşımda kendisine ışık tutacaktır. Çocuk okula başladığında, herşeyden önce öğretmen çocuğa onu olduğu gibi kabul ettiğini ve benimsediğini göstermelidir. Bunu yapabilmek için çocukla duygusal bir iletişim kurmaya çalışılmalıdır.Okulda ilk gün nasıl olmalı?
Okulun ilk günü okula giderken anne- baba olarak çocuğa eşlik etmek çocuğu rahatlatabilir ve güven duymasını sağlar. Okula gittikten sonra kısa ve sıcak bir vedayla ayrılın. Eğer mümkünse okul sonrasında birlikte beraber bir aktivite yapılabilir(yemeğe gitmek, parkta oyun oynamak, eksik okul eşyalarını almak gibi).Çocuklara verilen paraya ne denir?
Para kavramını öğretmenin en kolay ve temel başlangıcı olan harçlık, çocuklara sorumluluk ve özgüven gibi birçok duygusal ve davranışsal kazanım sağlamaktadır.
Çocuklara kac yasinda Harclik verilmeli?
Çocuklarda tasarruf, birikim ve para yönetimi bilincinin gelişmesi için harçlık konusu büyük önem taşıyor. Çocukların birikim alışkanlığı kazanması ve paralarını nasıl kullanacaklarını bilmesi için harçlık sahibi olmaları etkin rol oynuyor. Özellikle 6-7 yaşından itibaren çocuklara harçlık verilmesinde fayda bulunuyor.Öğretmen okula yeni başlayan çocuğa nasıl davranmalı?
Öğretmenin tutumu, kararı önemli yer tutar. Özellikle okulun ilk günlerinde ısrarla annesinden ayrılmak istemeyen ve sınıf ortamına karşı tepkili olan çocuğun sınıf içinde yanında olunabilinir ancak bu durumun süreklilik sergilememesi gerekir. Bu davranış hiçbir zaman birkaç günü geçmemelidir.Öğretmen olarak ilk derste ne yapmalı?
İlk ders konu işlemeyin ama öğrencileri boş da bırakmayın. Anlatmak için mutlaka bir-iki fıkra, birkaç anı hazırlayın. Öğrencilere neler soracağınızı ve sohbeti nasıl yönlendireceğinizi önceden mutlaka planlayın. Beden dilinizi iyi kullanmayı ve ses tonunuzu iyi ayarlamayı sakın ihmal etmeyin.
Öğretmenler, çocuklara yakınlık ve samimiyet göstermelidirler, sevecen olmalıdırlar. Kendileri de yeteri kadar dinlenmiş, stres ve problemlerden arınmış olarak yeni öğretim ve eğitim yılına başlamalıdırlar. Çocuklardan gelen tepkileri, davranışları dikkate almalı ve her duruma karşı kendilerini hazır hissetmelidirler.