- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Okul öncesi öğretmen yeterlilikleri nelerdir?
Okul öncesinde öğretmen yeterlilikleriAnaokulu öğretmeni olmak için hangi bölüm okunmalı?
Anaokulu öğretmeni olmak için 4 yıllık lisans programını bitirmiş olmanız gerekir. Aynı zamanda, çocuk gelişimi bölümü, ev ekonomisi, okul öncesi öğretmenliği ve Anaokulu öğretmenliği bölümlerinden mezun olmanız gerekir.Özel alan yeterliliği nedir?
Öğretmenin kendi gelişim alanını belirleyip, bu alanda gelişimini sağlamak için sahip olması gereken bilgi, beceri ve tutumları içeren “Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri” ve ilköğretim kademesi öğretmenlerine yönelik “Özel Alan Yeterlikleri” geliştirilmiştir.
Okul öncesi öğretmenleri ne iş yapar?
Okul Öncesi Öğretmeni Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
Okul öncesi öğretmenliği hangi alan?
Anaokulu öğretmeni olmak için 4 yıllık lisans bölümünü bitirmek gereklidir. Ev Ekonomisi, Çocuk Gelişimi, Okulöncesi Öğretmenliği ve Anaokulu Öğretmenliği bölümlerinden birini bitiren herkes anaokulu öğretmeni olmaya hak kazanır.Anaokulu öğretmenine ne denir?
Okul Öncesi Öğretmeni Ne Demek? Okul öncesi öğretmeni, ilköğretim çağına erişmemiş çocukların eğitimi ile ilgilenir. Okul öncesi öğretmenleri, MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından onaylanmış olan özel eğitim kurumları ile devlet okullarında çalışabilir.Anaokulu öğretmenliği olmak için sayısal mı sözel mi?
Okula hazırlıkta önemli bir konuma sahip olan bu bölüm, bu güne kadar yapılan alımlarda YGS 5 puanından alım yaparken, 2017 yılı itibariyle Türkçe-Sosyal 1 (TS-1) bölümünden, yani sözelden alım yapacak.
Anaokulu öğretmeni olmak için ne yapmalıyım?
Okul öncesi öğretmeni olmak için üniversitelerin 4 yıllık Okul Öğrencisi Öğretmenliği ya da Ana Okulu Öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenleme ile birlikte art Ev Ekonomisi ve Çocuk Gelişimi bölümlerinden mezun olanlar da anaokulunda öğretmenlik yapabiliyor.