- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Okul öncesi ne zaman yürürlüğe girdi?
Okul Öncesi Eğitimle İlgili Bazı Yasal Düzenlemeler 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ve 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu konuyu temel hatlarıyla ele almaktadır. 1961 yılında yürürlüğe giren bu yasayla okul öncesi eğitimle ilgili çalışmalar hız kazanmıştır.Türkiye’de okul öncesi eğitim yönetmeliği ne zaman yayınlanmıştır?
A. Okul Öncesi Egitim Kurumları Yönetmeligi ile ilgili Olarak: Okul öncesi egitim kurumlarının isleyisi 26/02/2002 tarih ve 24679 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelige göre yürütülmektedir.1973 yılında yürürlüğe giren “1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu”nda Türk Milli Eğitim sisteminin genel yapısı içinde, okul öncesi eğitime, örgün eğitim sistemi içinde yer verilmiştir. Okul öncesi eğitime verilen önem nedeniyle 1992 yılında “3797 Sayılı Kanun’la Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü kurulmuştur [12].
Türkiye’de ilk anaokulu kaç yılında açıldı?
Nitekim, 1914 yılı Maarif Nezareti(Eğitim Bakanlığı) bütçesi hazırlanırken, “Çocuk Bahçesi” olarak adlandırılan anaokullarının açılması için ödenek ayrılmıştı. Kanunun yürürlüğe girmesinden yaklaşık 4 ay sonra; 1914 Ocak’ında, Nezaret’e bağlı ilk anaokulu 50 kadar öğrenciyle hizmete açıldı.
Okul öncesi eğitim kurumları nereye bağlıdır?
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi eğitim kurumları;
Spor liselerinde bir şubeye alınacak öğrenci sayısı en fazla kaç olmalıdır?
c) Fen, sosyal bilimler ve spor liselerinde hazırlık sınıfı ve 9 uncu sınıfa her yıl alınacak öğrenci sayısı 5 şubeyi, güzel sanatlar liselerinde ise her bir alana alınacak öğrenci sayısı 2’şer şubeyi geçemez.İlköğretim kurumlarında öğrencinin geçerli mazereti ve velinin başvurusu üzerine okul yönetimi tarafından bir öğretim yılı içerisinde kaç güne kadar izin verilebilir?
d) Öğrencinin geçerli mazereti ve velinin başvurusu üzerine okul yönetimi tarafından bir öğretim yılı içerisinde 15 güne kadar izin verilebilir. (4) Bulaşıcı bir hastalık nedeniyle okula devam edemeyen çocuklar, sakınca olmadığına ilişkin sağlık kuruluşlarından alınacak rapor ile kuruma devam edebilirler.Çoklu Zeka Türüne Hitap Eden Okul Öncesi Etkinlikler Nelerdir?
Ana sınıfında hangi dersler var?
Anaokulumuzda Hangi Branş Dersleri Var?
Anaokulu kaç yılında başladı Türkiye?