- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Okul öncesi lise mezunları nerelerde çalışabilir?
Çocuk gelişimi mezunları, kreş, yuva, anaokulu, hastane, bakım evi ve gündüz bakım evlerinde görev alabilir. Mezunlar MEB’e bağlı olarak da Okul öncesi eğitim kurumları, kız meslek liseleri, ilköğretim okulları ve çocuk kulüplerinde de görev alabilir.Özel Eğitim yardımcı öğretmeni ne iş yapar?
Özel eğitime ihtiyaç duyan görme engelliler, işitme engelliler, dil ve konuşma güçlüğü olanlar, bedensel (ortopedik) engelliler, üstün zekâlı ve özel yetenekliler, zihinsel engelliler, öğrenme güçlüğü olanlar, uyumsuz çocuklar, hiperaktif ve otistikler vb. engelli öğrencilerin, özür grubuna uygun eğitim programını …
Lise mezunları okul öncesi öğretmeni olabilir mi?
Lise mezunu birisi anaokulu öğretmeni olamaz. Tabii ki, eğer lise mezunu olarak kalmışsa olamaz. Lise mezunu olduktan sonra eğitimi devam etmeli, anaokulu öğretmeni olunabilecek lisans bölümlerinin birinden mezun olmalı ardından da KPSS’den de yeterli puanı almalıdır.Kreşlerde yardımcı öğretmen nasıl olunur?
Yardımcı öğretmen olmak için Anadolu Meslek Lisesi, Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik Lise gibi ortaöğretim kurumlarının Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında eğitim almak gerekir. Bunun dışında Pratik Kız Sanat Okulları, Kız Teknik Öğretim Olgunlaştırma Enstitüleri ve bazı özel kurslarla Çocuk Bakıcılığı eğitimi alınır.
Lise mezunu ozel anaokulu öğretmeni olabilir mi?
Lise mezunu anaokulu öğretmeni olabilir mı? Lise mezunu birisi anaokulu öğretmeni olamaz. Tabii ki, eğer lise mezunu olarak kalmışsa olamaz. Lise mezunu olduktan sonra eğitimi devam etmeli, anaokulu öğretmeni olunabilecek lisans bölümlerinin birinden mezun olmalı ardından da KPSS’den de yeterli puanı almalıdır.Okul Öncesi Öğretmeni Nasıl Olunur?
Anaokulu öğretmeni için okunacak lise bir önem teşkil etmiyor. Herhangi bir liseden mezun olduktan sonra, Çocuk Gelişimi, Ev Ekonomisi, Anaokulu Öğretmenliği ya da Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerinden birini okuyup, KPSS’yi kazanarak anaokulu öğretmeni olunabilir.