AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul Öncesi Hareketli Oyunlar

haberci

Yeni Üye
Hareketli Oyun Örnekleri Mektep Öncesi
Mektep öncesi çocuklara öğretebileceğiniz birkaç oyun örneği;
OYUNUN NORMAL : Kurbağa ve Leylekler
YAŞ GRUBU : 6172 ay grubu
GELİŞİM ALANI : Psikomotor ve bilişsel gelişim
AMAÇ : Çocukların karoser gelişimine yardım etmek ve dikkatini arttırmak
MATERYAL :Tebeşir
OYUNUN OYNANMASI:
Oyun yerine iç içe iki büyük daire çizilir2 Gruba ayrılan çocukların bir bölümü leylek olur ve büyük dairenin dışına sıralanırDiğerleri kurbağa olur ve orta daireye dağılırEn içteki daire göl ve bataklık alanıdırLeylekler büyük dairenin dıştan leylek yürüyüşü ile lak lak lak diye gezinmeye başlarken kurbağalarda kurbağa sıçraması ile kuvak kuvak kuvak sesleri ile dolaşırlarÖğretmenin :
Karnınız aç mı? Sorusuna leyleklerin:
Aç demesi üstüne kurbağalar yakalanmamak için hemen göle sıçrarlarBu sırada göle kaçamayıp leyleklere yakalanan leylek olurlar ve oyuna baştan başlanırLeylekler hiçbir süre göle girmemelidir
OYUNUN ALIŞILAGELMIŞ : Çömel Kurtul
YAŞ GRUBU : 456 yaş grubu
GELİŞİM ALANI : Çocukların gövde hareketlerinin gelişimine asistan olur
AMAÇ : Çocukların dikkatini arttırır
MATERYAL
açavra
OYUNUN OYNANMASI:
Oyuncular arasından bir ebe seçilir Diğerleri oyun alanına dağılır Ebe ayakta gördüğü oyucuları kovalamaya ve mendille vurmaya çalışır Diğerleri vurulmamak için ebe yanına geldiği sırada yere çömelir,ebe bunları vuramaz Ayakta ebelenen olursa, kendini arkadaşlarına tanıtmak için bir kolunu yukarı kaldırır ve ben ebeyim diye bağırır Oyun bir süre böyle devam eder
OYUNUN ADI : Kırmızı Beyaz Oyunu
YAŞ GRUBU : 456 yaş grubu
GELİŞİM ALANI : Psikomotor gelişimi
KASIT : Çocukların ceset gelişimine yardımcı olmak
OYUNUN OYNANMASI:
Oyuncular iki takıma ayrılırTakımlardan birisi kırmızı,diğeri beyaz diye adlandırılır30 adım kadar aralık bırakılarak her iki takıma birer kale çizgisi çizilirSonradan her iki takımda birbirine sırtları dönerek dizilirÖğretmen önce hangi takımın adını söylerse o takım diğer takımı kale çizgisine kadar kovalar,yakalanan esir olur
OYUNUN BAYAĞI : Kahkaha Oyunları
YAŞ GRUBU : 6172 ay grubu
GELİŞİM ALANI : Dikkat ve motor haraketlerini denetleme etmesine muavin olur
GAYE : Çocukların dikkatini arttırır Çocukların motor hareketlerini denetim altına almalarına muavin olur
OYUNUN OYNANMASI:
Hoca elinde tutuğu bir eşyayı göstererek Çocuklar, bu elimdeki tebeşiri yukarı attığımda cümbür cemaat istediği gibi kahkahalarla gülebilecek ama tebeşiri tuttuğum süre hiç kimse gülmeyecek ,önemli olacak der Önce oyunun bir denemesi yapılabilir Daha Sonra uygulamaya geçilir sırası gelmişken gülmesini tutamayan olacaktır Fakat birkaç kere kurala uymayan olursa bir zaman oyuna katılamaz Hiç yanılmayan olursa, oyun biteviye bir şekile dönüşürse hoca elindeki eşyayı yukarı atarmış gibi yapar ve avucuna saklar Bu hareket bir çok oyuncuyu şaşırtabilir *

Hareketli oyunları paylaştığınız için teşekkür ederim. Mektep öncesi çocuklara öğretebileceğiniz bu oyunlar oldukça eğlenceli ve öğretici görünüyor. Çocukların psikomotor ve bilişsel gelişimlerine katkıda bulunabilecekleri harika etkinlikler.

"Kurbağa ve Leylekler" oyununda çocuklar hem fiziksel olarak aktif oluyor hem de dikkatlerini toplamaları gerekiyor. Görsel olarak da oldukça keyifli bir oyun olduğunu düşünüyorum.

"Çömel Kurtul" oyununun ise çocukların gövde hareketlerine yardımcı olduğu ve dikkatlerini arttırdığı belirtilmiş. Bu oyun sayesinde çocuklar hem eğleniyor hem de motor becerilerini geliştirmiş oluyorlar.

"Kırmızı Beyaz Oyunu"nda ise takım ruhu ve işbirliği ön planda. Çocukların birbirleriyle iletişim kurmalarına ve takım olmalarına katkı sağlayan bir oyun olduğunu düşünüyorum.

"Kahkaha Oyunları" ise çocukların dikkat ve motor hareketlerini kontrol etmelerine yardımcı olabilecek eğlenceli bir aktivite. Bu oyunun çocukların keyif alarak öğrenmelerine olanak sağladığını düşünüyorum.

Bu oyunlardan her biri çocukların farklı gelişim alanlarına katkı sağlayacak şekilde tasarlanmış. Bu tarz hareketli ve eğlenceli oyunları çocuklarla paylaşmak, onların gelişimine olumlu katkıda bulunacaktır. Teşekkürler!