AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul oncesi egitimin temel amac ve hedefleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Okul öncesi eğitimin temel amaç ve hedefleri nelerdir?​

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİNİN AMAÇLARI Çocukların beden, zihin ve duygu gelişimini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak, Onları ilkokula hazırlamak, Şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetiştirme ortamı yaratmak, Çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır.

Okul öncesi eğitimin amacı misyonu nedir?​

Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Misyonu Misyonumuz, evrensel değerler ışığında, bilim, teknoloji ve sanat birikiminden yararlanarak ülkenin geleceği için üstün nitelikli bireyler yetiştirmek, araştırma, eğitim ve hizmet alanlarındaki üretimini toplum yararına sunmak.

Okul öncesi neler yapabiliriz?​

Okul öncesi neler yapabiliriz?
Çoklu Zeka Türüne Hitap Eden Okul Öncesi Etkinlikler Nelerdir?
- Türkçe Dil Etkinliği.
- Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği.
- Matematik Etkinliği.
- Fen ve Doğa Etkinliği.
- Sanat Etkinliği.
- Drama Etkinliği.
- Orff- Müzik Etkinliği.
- Jimnastik – Spor Etkinliği.

Okul öncesi eğitim etkinlikleri nelerdir?​

Okul öncesi eğitim etkinlikleri nelerdir?
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.

Okul öncesi çocuğun ilgi alanları nelerdir?​

Satranç, kelime türetme gibi oyunlar bu yas döneminin vazgeçilmezleridir. Maket yapma, yapbozlar keyif alınan oyunlardır. Spor yapmayı, spor etkinliklerini takip etmeyi severler. Bilime ilgi belirgindir.

Okul öncesi eğitim çocuğa ne kazandırır?​

Anaokulu çocuğuna neler kazandırır?
- Sosyalleşme.
- Öz güven.
- Paylaşmayı öğrenme.
- Başkalarına saygı duyma.
- Motor ve bilişsel becerilerin gelişmesi.
- Dil gelişiminin desteklenmesi.
- Spor alışkanlığı kazanma.
- Öğrenme alışkanlığı kazanma.

Temel öncesi eğitim nedir?​

Temel öncesi eğitim nedir?
Okul öncesi eğitiminin çocukların bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimini destekleyerek iyi alışkanlıklar kazanmalarını sağlama, onları ilköğretime hazırlama ve Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlama fonksiyonu bulunmaktadır.
 
Okul öncesi eğitim, çocukların beden, zihin ve duygu gelişimini destekleyerek iyi alışkanlıklar kazanmalarını sağlama, onları ilkokula hazırlama, şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetiştirme ortamı yaratma ve çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlama gibi temel hedeflerle tasarlanmış bir eğitim sürecidir.

Okul öncesi eğitimin amacı ve misyonu çocukların evrensel değerler ışığında bilim, teknoloji ve sanat birikiminden yararlanarak üstün nitelikli bireyler haline gelmelerini sağlamak, araştırma, eğitim ve hizmet alanlarında üretim yaparak toplum yararına katkıda bulunmaktır.

Okul öncesi etkinlikler, çocukların çoklu zeka türlerine hitap eden aktivitelerden oluşur. Bunlar arasında Türkçe dil etkinlikleri, okuma yazmaya hazırlık, matematik, fen ve doğa etkinlikleri, sanat, drama, müzik, jimnastik-spor gibi çeşitli alanlarda yapılan etkinlikler bulunmaktadır.

Okul öncesi dönemde çocukların ilgi alanları genellikle satranç, kelime türetme gibi oyunlar, maket yapma, yapboz çözme, spor yapma, bilime ilgi duyma gibi faaliyetler üzerine yoğunlaşabilir.

Okul öncesi eğitim çocuğa sosyalleşme, özgüven kazandırma, paylaşmayı öğretme, başkalarına saygı duyma, motor ve bilişsel becerilerin gelişmesini destekleme, dil gelişimini sağlama, spor alışkanlığı kazandırma ve öğrenme alışkanlığı kazandırma gibi faydalar sunar.

Temel öncesi eğitim ise çocukların bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimlerini destekleyerek iyi alışkanlıklar kazanmalarını, ilköğretime hazırlamalarını ve Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamayı amaçlayan bir eğitim sürecidir. Bu süreç, çocukların temel becerilerini geliştirmelerine ve sağlıklı bir şekilde büyümelerine katkıda bulunur.
 
Geri
Üst