AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okul oncesi egitim ortami nasil olmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul öncesi eğitim ortamı nasıl olmalı?​

Okul öncesi eğitim kurumu bahçe içinde müstakil bir binada olmalıdır. 3-6 yaş düzeyinde sınıf ortamı yeterli olmayacağından mümkün olduğu kadar geniş mekanlar, mevsimine göre açık havada eğitim imkanı sağlamalıdır. Bina iyi ısınmalı, aydınlık ve ferah olmalıdır.
Okul öncesi ev ziyaretleri nasıl yapılır?
Bu ziyaretlerle öğretmenlerin aileyi ve çocuğu daha iyi tanıyabilmesi hedefleniyor. Öğretmenler ev ziyaretlerini, okula uyum süreci sonrasında ve çocukları tanıdığından emin olduktan, grup toplantısında ev ziyaretleri hakkında bilgi verdikten ve velilerle bireysel görüşmeler yaptıktan sonra başlayacak.

Özel eğitim kurumlarının fiziksel donanım özellikleri nasıl olmalıdır?​

➢ Özel eğitim kurumları çocukların kolayca ulaşabileceği bir yerde olmalıdır. ➢ Binanın zemininde kayma, sel ve nem olmamalıdır. ➢ Binanın yakınında tehlikeli olabilecek çukurlar, uçurumlar olmamalıdır. ➢ Binanın yeri trafikten uzakta olmalıdır ve gerekli trafik önlemleri alınmış olmalıdır.
MEB e bağlı okul öncesi kurumları nelerdir?
1) Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi eğitim kurumları; a) Bağımsız anaokulları…2) Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı okul öncesi eğitim kurumları:
Ziyaretin başlangıcında çocuğun da hazır bulunması sağlanmalıdır.Bu,karşılıklı konuşma ve ilişkiyi kolaylaştırır. Ziyaret sırasında çocuk ve aile kesinlikle eleştirilmemeli;çocuk hakkında daha çok olumlu ifadelere yer verilmeli;özelikle çocuğu başka çocuklarla karşılaştıran ifadelerden kaçınmalıdır.
Okul öncesi ev ziyareti zorunlu mu?
Veli ev ziyaretlerinin yasal bir zorunluluğu olmadığı gibi tamamen okul dışı bir faaliyettir. Veli ev ziyaretleri eğitimde öğretmenin uygun gördüğü öğrenciler için gerekli gördüğü zamanlarda, isteğe bağlı olarak uygulayabileceği bir yöntemdir.

Geri