- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Okul öncesi Çocuk Gelişim sertifikası ne işe yarar?
Çocuk gelişimi sertifikası ile anaokulu, kreşlerde ve çocuk bakım evlerinde öğretici yardımcısı / çocuk bakım elemanı olarak çalışabilirsiniz. Mesleki yeterliliği sağlayan bireyler eğitim sektöründe öğretmen ya da öğretmen yardımcısı gözetiminde erken çocukluk eğitim kurumlarında çalışabilirler.4-6 yaş belgesi ne işe yarar?
Bu sertifika programı Diyanet İşleri Başkanlığında Kur’an Kursu Öğreticisi olabilme şartı değildir. Kur’an Kursu Öğreticisi olarak atandıktan veya görevlendirildikten sonra Kur’an kurslarının 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik eğitim verilen sınıflarında derse girmek isteyen öğreticilere yönelik bir sertifika programıdır.380 saatlik çocuk gelişimi sertifikası ne işe yarar?
Kurs sonucunda alınan sertifika ile Diyanet İşleri Başkanlığına Kur’an Kurslarında ve sübyan mekteplerinde öğretici olarak çalışabilirsiniz. 380 saat olarak planlanan eğitim yaklaşık olarak 4 ay sürmektedir.
Diyanet 4-6 yaş öğreticisi nasıl olunur?
Bunun için Kuran Kursu Öğreticisi olmak isteyen memurların artık ÖSYM tarafından yapılan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı’na girmeleri gerekmektedir. 80 soruluk test şeklinde yapılacak sınava Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolu ve sözleşmeli personeli katılabilecektir.