- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Okul öğretmeni nereye şikayet edebilir?
Okul öğretmeni nereye şikayet edebilir? Milli Eğitim Bakanlığı onun yerine yeni bir şikayet hattı kurdu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada MEBİM Alo 147 Öğretmen Şikayet Hattı’nın yerinen MEBİM 444 0 632 hattının açıldığı belirtildi.CİMER e yazılan şikayetler nasıl sonuçlanır?
CİMER’e yapılan başvuru ne zaman sonuçlanır? Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.CİMER e şikayet edildiğini nasıl anlarım?
CİMER’e yapmış olduğunuz başvurular sistem tarafından otomatik olarak üretilen başvuru numarası ile takip edilebilmektedir. Aynı zamanda bu linkten daha kolay ve zahmetsiz bir şekilde https://www.cimer.gov.tr/ CİMER şikâyet başvurularınızı sorgulayabilirsiniz.
Üniversite hocaları nereye şikayet edilir?
Öğretim Elemanı Şikayetleri Akademik programlar hakkında verilen kararlardan haksız yere etkilendiğini düşünen bir öğretim elemanının yazılı olarak ilgili Fakülte Dekanlığı’na ya da Enstitü Direktörlüğü’ne şikayetini bildiren bir dilekçe vermesi gerekir.
Cimere hangi konularda şikayet edilir?
CİMER’e hangi konularda başvuru yapılabilir CİMER’e 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunda yer alan idari makamlar ile 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik başvuru yapılabilmektedir.CİMER e yapılan şikayet geri alınır mı?
Öncelikle bunla arasında en çok başvurulan yöntem ALO 150 CİMER hattını aramanızdır. Bu numarayı arayarak başvuru numaranızı söylemeniz durumunda şikayetinizi veya başvurunuzu geri çekme şansınız bulunmaktadır.Üniversiteye dilekçe nasıl gönderilir?
Dilekçede dilekçe sahibinin adı ve soyadı, imzası, iletişim numarası ve açık adresi doğru olarak yazılmalıdır. Dilekçeye eklenecek ek belgeler; hazırlanan dilekçe yazısının sonunda “Ek/Ekler” başlığı altında, maddeler halinde eksiksiz olarak belirtilmeli ve dilekçeye eklenmelidir.