AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul ogrencinin sacina karisabilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.070
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Okul öğrencinin saçına karışabilir mi?​

Erkek öğrenciler okula uzun saçlı gidebilecek. Dinçer, düzenlemenin sadece kıyafetlere değil saçları da ilgilendirdiğini ifade ederek “Artık erkek öğrenciler okula uzun saçlı gelebilecek” dedi. Şimdi artık bunlara gerek yok, çocuklar saçlarını temiz tutmak kaydıyla uzun bırakabilecekler.”

Saç boyamak okulda yasak mı?​

Saç boyamak okulda yasak mı?
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle “saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapma, pirsing takma, bıyık ve sakal bırakma” da yasaklandı.

Okul sakala karışabilir mi?​

‘Kılık Kıyafet Sınırlamaları’ başlıklı 4. maddesinin e fıkrasında, “Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3 üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır.”
Hepiniz biliyorsunuz normalde okulda öğrencilerimiz saçlarını biraz uzatırsa yönetmelik kısa saçlı olacaklar dedikleri için okuldan gönderilebiliyorlar hatta bizim zamanımızda çocukların saçlarını makasla kesiyorlardı. Şimdi artık bunlara gerek yok, çocuklar saçlarını temiz tutmak kaydıyla uzun bırakabilecekler.”
Yönetmelikte diğer bir madde de, “Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz” ifadesi yer aldı.

Lisede boyalı saç yasak mi?​

Lisede boyalı saç yasak mi?

Saç boyası okulda yasak mı?​

meb in acilen sığ kafalı yöneticilerden ve öğretmenlerden temizlenmesi gerekiyor. yeni milli eğitim bakanı ziya selçuk un acilen bu duruma el atması gerekmektedir. sırf bir öğrenci saçını boyattı diye okuldan atılamaz. saç boyatmak suç değildir. saç boyatmak günah ya da ayıp değildir!

Okullarda sakal serbest mi?​

Okullarda sakal serbest mi?
Okullarda yüzü açık bulunur; siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz; saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, pirsing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz, e) (Değişik: 22/9/2014-2014/6813 K.) Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda …

Öğrenci saç Boyatabilir mi?​

Öğrenci saçlarını boyuyor diye eğitim hakkı engellenemez, ancak öğrenciler de kurallara uymalı. Kılık kıyafet yönetmeliğinde öğrencinin makyaj yapamayacağı belirtiliyor. Saç boyama da makyaja giriyor. Öğrenci saç boyuyorsa disiplin işlemi başlatılır, elbette eğitimi aksatılmaz.”

Okula giderken saç boyatmak yasak mı?​

Okula giderken saç boyatmak yasak mı?

Okulda zincir takmak yasak mi?​

pirsing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz, e) (Değişik: 22/9/2014-2014/6813 K.) Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda okul içinde baş açık bulunur. Yönetmeliği hükümleri uygulanır. (2) Bu Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden okul yöneticileri hakkında ilgili disiplin hükümleri uygulanır.

Okulda zincir takmak yasak mı?​

Okulda zincir takmak yasak mı?
MADDE 4 – (1) Öğrenciler; a) Öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamaz, b) İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemez, c) Yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez, ç) Vücut hatlarını …

Saç boyası satın almak yasak mı?​

Daha önce satışına kısıtlama getirilen alkollü ürünlerin yanı sıra elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, saç boyası, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye gibi ürünlerin satışı yapılmayacak.

Okulda renkli saç yasak mı?​

Okulda renkli saç yasak mı?

Öğretmen saç uzatabilir mi?​

Danıştay 2. Dairesi, Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikasının açtığı davada, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5. maddesinde yer alan ve erkek Devlet memurlarının saçlarını uzatamayacağına dair yönetmelik hükmünü iptal etmişti.

Okulda takı takmak yasak mı?​

Okulda takı takmak yasak mı?

Hakim saç uzatabilir mi?​

Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz.

Saç boyası disiplin suçu sayılır mı?​

Saç boyası disiplin suçu sayılır mı?

Okulda saç boyatmak disiplin suçu mu?​

Boyalı saçla okula gitmek yasak mı?​

Boyalı saçla okula gitmek yasak mı?

Okulda kolye takmak serbest mi?​

Kapalı savcı olur mu?​

Kapalı savcı olur mu?
Kamuda başörtüsü serbestliğini sağlayan yönetmelik değişikliği hâkim ve savcı için başörtüsü yasağı getirmemiştir. Tam aksine,yönetmelik değişikliği hâkim ve savcıların başı örtülü olarak görev yapabileceklerinin de önünü açmıştır.

Saç boyası da yasak mı?​

Lisede kolye takmak yasak mı?​

Lisede kolye takmak yasak mı?
 
Okul öğrencilerinin saçlarıyla ilgili kılık ve kıyafet yönetmeliklerinde yapılan değişiklikler hakkında bilgi veren yazınızda, artık erkek öğrencilerin uzun saçlı olabileceği belirtiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki öğrencilerin saç boyama, dövme, makyaj yapma gibi uygulamaların yasaklandığı ifade ediliyor. Böylece öğrencilerin kılık ve kıyafetlerinde belirli sınırlamalar getiriliyor.

Öğrencilerin saçlarıyla ilgili kısıtlamalar da yazınızda belirtilmiş. Öğrencilerin saçlarını temiz ve boyasız olarak bulundurması gerektiği vurgulanıyor. Makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz şeklinde kısıtlamalar da mevcut.

Bununla birlikte, öğrencilerin saçlarını boyamalarının disiplin suçu olarak değerlendirilebileceği ifade edilmiş. Yani saç boyatmanın yasaklanmış olabileceği anlaşılıyor.

Son olarak, saç boyasının disiplin suçu olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceği belirsizdir. Ancak kılık ve kıyafet yönetmeliklerinde belirtilen kurallara uymayan davranışlar disiplin işlemine tabi tutulabilir.

Genel olarak, okul yönetimleri belirli kurallar çerçevesinde öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine yönelik sınırlamalar getirebilir. Bu kurallara uymak, öğrencilerin ve okul yönetiminin sorumluluğundadır.
 
Geri
Üst