AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul muduru olmak icin ne yapmak gerekir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul müdürü olmak için ne yapmak gerekir?​

Devlet okulunda müdür olmak için üniversitelerin eğitim fakültelerinden 4 yıllık lisans derecesi ile mezun olmak gerekir. Ayrıca okul müdürü olmak için başvuru sırasında kadrolu öğretmen olmak gerekir. Özel okulda müdür olmak için de resmi ve ya özel kurumlarda en az iki yıl öğretmenlik yapmış olmak lazım.

Müdür yardımcısı olmak için ne yapmak gerekir?​

Müdür yardımcısı olmak için ne yapmak gerekir?
a) Yükseköğretim mezunu olmak. b) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak. c) Eğitim Yönetimi Sertifikasına sahip olmak. ç) Yöneticiliğe ilk defa görevlendirilecekler bakımından bu Yönetmelikte belirtilen sınavlarda başarılı olmak.

Okulda müdür yardımcısına ne denir?​

MADDE 40 – (1) Müdür başyardımcısı, müdürün olmadığı zamanlarda müdüre vekalet eder ve müdürden sonra okulun yönetiminde birinci derecede sorumludur. Müdür başyardımcısı, görev tanımında belirtilen görevler ile müdür tarafından verilen görevleri yerine getirir.”

Okul müdürlüğü sınavına kimler girebilir?​

Okul müdürlüğü sınavına kimler girebilir?
Sınava başvuracak adayların Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmaları gerekmektedir.
Okul müdür yardımcılığı için kaç yıl çalışmak gerekiyor?​
c) Bakanlıkça yapılan yazılı sınavda başarılı olmak, ç) Yazılı sınavın son başvuru tarihi itibariyle müdürlük sınavı için en az sekiz yıl öğretmenlik, iki yıl müdür yardımcılığı veya müdür yetkili öğretmenlik yapmış olmak; müdür yardımcılığı sınavı için de en az iki yıl öğretmenlik yapmış olma şartı aranır.

Müdür Yardımcılığı sınav ücreti ne kadar?​

Müdür Yardımcılığı sınav ücreti ne kadar?
EKYS için başvuru yapacak olan adaylar ÖSYM bankalara 285,00 TL sınav ücretini yatırması gerekiyor. Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) 20 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

MEB Okul müdürü ne kadar maaş alır?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | EN YÜKSEK
Okul Müdürü | 4.270 | 16.330
Eğitim Müdür Yardımcısı | 7.630 | 13.740

Bir müdür maaşı ne kadar?​

Bir müdür maaşı ne kadar?
GENEL MÜDÜR MAAŞLARI NE KADAR OLDU? 16177 TL olan Genel müdür maaşları yapılan ek zamla birlikte 21110 TL’ye yükseldi. Buna göre Genel müdür (1/4) maaşları 21110 TL’ye çıktı.

Okul müdürü olmak için devlet okullarında lisans derecesi ile mezun olmanın yanı sıra kadrolu öğretmen olmak gerekir. Özel okullarda ise en az iki yıl öğretmenlik deneyimi gereklidir. Müdür yardımcısı olmak için ise yükseköğretim mezunu olmak, bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapmak, Eğitim Yönetimi Sertifikasına sahip olmak ve belirtilen sınavlarda başarılı olmak gerekmektedir.

Okul müdür yardımcısı, müdürün olmadığı zamanlarda müdüre vekalet eder ve müdürden sonra okulun yönetiminde birinci derecede sorumludur. Müdür başyardımcısı, görev tanımında belirtilen görevleri yerine getirir.

Okul müdürlüğü sınavına girebilmek için adayların Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapmaları gerekmektedir. Müdür yardımcılığı için ise en az sekiz yıl öğretmenlik, iki yıl müdür yardımcılığı veya müdür yetkili öğretmenlik deneyimi gerekmektedir.

Müdür Yardımcılığı sınav ücreti, Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) için 285,00 TL'dir ve 20 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecektir.

MEB Okul müdürü maaşı en düşük 4.270 TL ve en yüksek 16.330 TL arasında değişirken, Eğitim Müdür Yardımcısı maaşı ise 7.630 TL ile 13.740 TL arasında değişmektedir.

Genel Müdür maaşları ise yapılan ek zamla birlikte 21.110 TL'ye yükselmiştir. Genel müdür (1/4) maaşı 21.110 TL olarak belirlenmiştir.

Geri