AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul muduru kimler olabilir?

Editör

Yeni Üye

Okul müdürü kimler olabilir?​

Okul Müdürü Olma Genel Şartları 2021 a) Yükseköğretim mezunu olmak. b) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak. c) Eğitim Yönetimi Sertifikasına sahip olmak. ç) Yöneticiliğe ilk defa görevlendirilecekler bakımından bu Yönetmelikte belirtilen sınavlarda başarılı olmak.

Müdürler ne kadar maaş alıyor?​

Müdürler ne kadar maaş alıyor?
Özel okullarda görev yapan okul müdürleri ise 4.000 TL ile 7.000 TL arasında maaş alıyor. Okul Müdürü maaşı ortalama aylık 9939 _TL’dir. En düşük Okul Müdürü maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 15625 _TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız.

Okul müdürlüğü bir meslek mi?​

Okul Yöneticiliği, 1739 Sayılı Kanunda Meslek Olarak Tanımlansın. Ülkemizde okul yöneticiliği kanunen bir meslek olarak tanımlanmamış, mesleki yeterlikler ve meslek etik ilkeleri belirlenmemiştir. Yükseköğretim kurumlarında okul yöneticiliğine yönelik ve uygulama ağırlıklı bir eğitim programı yoktur.

Okulda idareci nasıl olunur?​

Okulda idareci nasıl olunur?
a) Yükseköğretim mezunu olmak. b) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak. c) Eğitim Yönetimi Sertifikasına sahip olmak. ç) Yöneticiliğe ilk defa görevlendirilecekler bakımından bu Yönetmelikte belirtilen sınavlarda başarılı olmak.
Okul müdürlerinin görev süresi kaç yıl?​
Müdürlerin asaleten 5 yıl, müdür yardımcılarının ise asaleten 8 yıl görev yaptıktan sonra görev yerleri değişecek. Atama başvurularında sicil notunun olumlu olma şartı aranmayacak.

Müdür Genel Müdür?​

Müdür Genel Müdür?
Genel müdür, bir şirket, Sivil toplum kuruluşu veya kâr amacı gütmeyen kuruluş içinde yüksek mevkide bulunan kişidir. Terim, dünya çapında birçok ülkede yaygın olarak kullanılmaktadır, ancak çeşitli anlamlara sahiptir.

Müdür diye kime denir?​

Müdür (Arapça: مدير [mudîr]), İdareci ya da yönetici anlamında kullanılır.

Özel sektörde müdür maaşı ne kadar?​

Özel sektörde müdür maaşı ne kadar?
2022 Genel Müdür-Gayrimenkul Ticareti (Özel Sektör) Maaşları Genel Müdür-Gayrimenkul Ticareti (Özel Sektör) maaşı ortalama olarak aylık 14375_TL’dir.

Müdür maaşı ne kadar 2021?​

Bu durumda maaşlara yapılan 812 liralık zamdan sonra bir Genel Müdür maaşı 15 bin 726 liraya yükseldi. Şube Müdürlerine ise mevcut maaşları üzerinden 427 liralık bir zam yapıldı. Buna göre 2021 Temmuz zammından sonra Şube Müdürü maaşı 8 bin 266 liraya yükseldi.

Okul müdürü öğretmene ceza verebilir mi?​

Okul müdürü öğretmene ceza verebilir mi?
Okul Müdürü Öğretmene Ne Cezası Verebilir? Okul müdürünün öğretmene verebileceği cezalar uyarı, kınama, aylıktan kesme cezaları olmaktadır. Aynı zamanda ağır disiplin suçu gerektiren durumlarda kurul kapsamında kademe ilerlemesinin durdurulması cezası da verilmektedir.
Kimler okul müdür yardımcısı olabilir?​

Müdür yardımcıları ne kadar maaş alıyor?​

Müdür yardımcıları ne kadar maaş alıyor?
Müdür Yardımcısı maaşı ortalama aylık 9939 _TL’dir. En düşük Müdür Yardımcısı maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 15625 _TL’dir.

Müdürlük kaç yıl?​

MADDE 32 – (1) Yöneticiler dört yıllığına görevlendirilir. (2) Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle yönetici olarak görev yapılamaz.

8 yılını dolduran müdürler ne olacak?​

8 yılını dolduran müdürler ne olacak?
Dört ya da 8 yıllık görev süresini tamamlayan müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları aynı ya da başka bir eğitim kurumunda görevlendirilebilecek.

Okul müdürü olabilmek için genel olarak belirtilen şartlar şunlardır:

1. Yükseköğretim mezunu olmak.
2. Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak.
3. Eğitim Yönetimi Sertifikasına sahip olmak.
4. Yöneticiliğe ilk defa görevlendirilecekler bakımından belirtilen sınavlarda başarılı olmak.

Maaşlar konusunda, kamu veya özel sektörde çalışan okul müdürlerinin maaşları farklılık gösterebilir. Örneğin, özel okullarda görev yapan okul müdürlerinin maaşları genellikle 4.000 TL ile 7.000 TL arasında değişebilir. Kamu sektöründe çalışan okul müdürlerinin maaşları ise ortalama aylık 9939 TL olabilir. En düşük maaş 4253 TL iken en yüksek maaş 15625 TL olabilmektedir.

Okul müdürlüğü kanunen bir meslek olarak tanımlanmamış olup, mesleki yeterlikler ve meslek etik ilkeleri belirlenmemiştir. Yükseköğretim kurumlarında okul yöneticiliğine yönelik uygulamalı bir eğitim programı bulunmamaktadır.

Okul müdürlüğüne yükselebilmek için genellikle yükseköğretim mezunu olmak, bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapmak, eğitim yönetimi sertifikasına sahip olmak ve ilgili sınavlardan başarılı olmak gibi şartlar aranmaktadır.

Müdürlerin görev süresi genellikle asaleten 5 yıldır, müdür yardımcıları ise asaleten 8 yıl görev yaptıktan sonra görev yerleri değiştirebilirler. Atama başvurularında sicil notunun olumlu olması genellikle bir şarttır.

Genel müdür terimi genellikle bir şirket, sivil toplum kuruluşu veya kâr amacı gütmeyen kuruluş içinde yüksek mevkide bulunan kişiyi ifade eder.

Okul müdürleri, öğretmenlere uyarı, kınama, aylıktan kesme gibi cezalar verebilirler. Ayrıca ağır disiplin suçları durumunda kademe ilerlemesinin durdurulması gibi cezalar da uygulanabilir.

Müdür yardımcıları genellikle okul müdürüne yardımcı olurlar ve maaşları okul müdürlerinin maaşlarına benzer şekilde, ortalama aylık 9939 TL ile 15625 TL arasında değişebilir. Müdür yardımcıları genellikle dört yıllığına görevlendirilir ve aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle görev yapamazlar. Dört ya da 8 yıllık görev süresini tamamlayan müdür yardımcıları farklı bir eğitim kurumunda görevlendirilebilirler.

Geri