AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okul mudurleri ne is yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul müdürleri ne iş yapar?​

Okul müdürü, yönetiminden sorumlu olduğu kurumda, Milli Eğitim amaçları doğrultusunda, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinden sorumludur. Okul müdürünün diğer önemli görevleri, güvenlik protokolleri ve acil müdahale prosedürlerini geliştirmektir.

Okul müdürü hangi bölümden alıyor?​

Okul müdürü hangi bölümden alıyor?
Devlet okulunda müdür olmak için üniversitelerin eğitim fakültelerinden 4 yıllık lisans derecesi ile mezun olmak gerekir. Ayrıca okul müdürü olmak için başvuru sırasında kadrolu öğretmen olmak gerekir. Özel okulda müdür olmak için de resmi ve ya özel kurumlarda en az iki yıl öğretmenlik yapmış olmak lazım.

Müdürlük kaç yıl?​

MADDE 32 – (1) Yöneticiler dört yıllığına görevlendirilir. (2) Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle yönetici olarak görev yapılamaz.

Okul müdürü nasıl olunur 2021?​

Okul müdürü nasıl olunur 2021?
a) Yükseköğretim mezunu olmak. b) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak. c) Eğitim Yönetimi Sertifikasına sahip olmak. ç) Yöneticiliğe ilk defa görevlendirilecekler bakımından bu Yönetmelikte belirtilen sınavlarda başarılı olmak.
Bir okul müdürü nasıl olunur?​
Okul Müdürü Olma Genel Şartları 2021
- a) Yükseköğretim mezunu olmak.
- b) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak.
- c) Eğitim Yönetimi Sertifikasına sahip olmak.
- ç) Yöneticiliğe ilk defa görevlendirilecekler bakımından bu Yönetmelikte belirtilen sınavlarda başarılı olmak.

Devlet okul müdürü nasıl olunur?​

Devlet okul müdürü nasıl olunur?

Hizmetli görevi nedir?​

Hizmetli Görev Tanımı
- Büro, bina ve çevresinin periyodik temizlik işlerini ilgili çalışma talimatına uygun olarak yapmak.
- Çay, kahve diğer içecekleri hazırlayıp dağıtımını yapmak.
- Evrak ve dosyaları ilgili yerlere emniyetli şekilde götürmek, getirmek.

Okul personeli ne iş yapar?​

Okul personeli ne iş yapar?
Memur (Okul) Meslek Tanımı : Okullarında, personelin özlük dosyalarını tutan, okulla ilgili mali işleri izleyen ve gerekli işlemlerini yapan, okulun arşiv işlerini düzenleyen kişidir.

Okul müdürleri, eğitim kurumlarında önemli bir rol oynarlar. Eğitim sisteminin işleyişinden sorumlu olan okul müdürlerinin görevleri arasında şunlar yer alır:

1. **Eğitim ve Öğretimi Yönetmek:** Okul müdürleri, öğretmenlerin işleyişi koordine etmek ve eğitim ve öğretim faaliyetlerinin düzenli yürütülmesini sağlamakla sorumludur.

2. **Personel Yönetimi:** Okul müdürleri, okuldaki öğretmen ve diğer personelin performansını izlemek, rehberlik etmek ve gelişimlerini desteklemekle görevlidir.

3. **Öğrencilerle İlişkiler:** Okul müdürleri, öğrencilerle iletişimi güçlendirmek, öğrenci sorunlarına çözüm bulmak ve disiplin konularında rehberlik etmekle yükümlüdür.

4. **Eğitim Politikalarını Uygulamak:** Okul müdürleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği eğitim politikalarını okullarında uygulamakla sorumludur.

5. **Bütçe Yönetimi:** Okul müdürleri, okulun bütçesini yönetmek, harcamaları denetlemek ve bütçe açığını minimize etmek gibi mali işlerle ilgilenirler.

6. **Velilerle İletişim:** Okul müdürleri, velilerle düzenli iletişim halinde olmak, veli toplantıları düzenlemek ve veli memnuniyetini sağlamakla görevlidir.

Okul müdürü olabilmek için üniversitelerin eğitim fakültelerinden lisans derecesine sahip olmak ve bazı ek koşulları yerine getirmek gerekir. Devlet okullarında müdür olmak için Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapmak ve özel okullarda ise en az iki yıl öğretmenlik deneyimine sahip olmak gerekmektedir.

Okul müdürleri genellikle dört yıllığına görevlendirilir ve aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle müdür olarak görev yapamazlar.

Hizmetli görevlileri ise okullarda temizlik işlerini yapmak, çay ve kahve servisi yapmak, evrak ve dosyaları ilgili yerlere taşımak gibi görevleri üstlenirler.

Okul personeli olarak çalışan memurlar ise personel dosyalarını tutmak, okulla ilgili mali işleri izlemek, arşiv işlerini düzenlemek gibi görevleri yerine getirirler.

Geri