AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul mudur yardimcisinin gorevleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul müdür yardımcısının görevleri nelerdir?​

Müdür yardımcıları, okulun her türlü eğitim-öğretim, yönetim, öğrenci, tahakkuk, ayniyat, yazışma, eğitici etkinlikler, yatılılık, bursluluk, güvenlik, beslenme, bakım, koruma, temizlik, düzen, halkla ilişkiler gibi işleriyle ilgili olarak okul müdürü tarafından verilen görevleri yaparlar.

Okulun idari işlerine yardımcı olan kimdir?​

Müdür yardımcısı: Yönetim işleri söz konusu olduğunda müdüre yardım eden kişidir. Müdürün yetişemediği yerlerde ona yardımcı olur ve gerekli işlerin tamamlanmasına destek sağlar. Temizlik görevlisi: Okulun temizlik ve bakım işleri ile ilgilenen kişidir.
Okul yöneticilerinin okul içindeki çalışmaları nelerdir?
Okul müdürü, yönetiminden sorumlu olduğu kurumda, Milli Eğitim amaçları doğrultusunda, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinden sorumludur. Okul müdürünün diğer önemli görevleri, güvenlik protokolleri ve acil müdahale prosedürlerini geliştirmektir.
Okul yönetiminin asıl işi nedir?
Okul yönetiminin öncelikli sorumluluğu okulu fiziksel ve psikososyal risklere karşı güvenli hale getirmektir. Okulda görev yapan tüm çalışanların ilgili mevzuata göre görev ve sorumluklarını öğrenmesi sağlanmalıdır.

Müdür yardımcısı ne iş yapar?​

Yönetici asistanı birim yöneticisine idari destek sağlamakla görevlidir. Yöneticinin ihtiyaç duyduğu ve kendisinden istediği çeşitli konudaki görevleri yerine getirmekle yükümlüdür. Bu görevleri yerine getirerek yöneticinin etkili ve süreklilik içerisinde işlerini yapabilmesine yardımcı olmaktadır.

Yardımcı müdür nedir?​

Müdür Yardımcısı, bir kurumun verimliliğini arttırmak, kurallara ve yönetmeliklere uygunluğunu sağlamak için departman yöneticisine yardımcı olmakla görevlidir.
Okul yetkilisine ne denir?
Müdür; kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge, program ve emirlere uygun olarak okulun bütün işlerini düzenlemeye, yürütmeye ve denetlemeye yetkilidir. Müdür, kalite yönetimi anlayışına uygun olarak okulun yönetilmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesinden sorumludur.
Okul müdürünün görevleri nelerdir?
MADDE 77- (1) Okul yöneticileri; öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve çevreye eğitim ve öğretimde liderlik yapar, verimliliğin artırılmasına, ekip ruhunun oluşturulmasına, okulun çevreyle bütünleşmesine ve kurum kültürünün geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapar, okulu hizmete hazır durumda bulundurur.

Okul personeli kimlerdir?​

Müdür, müdür yardımcıları, öğretmenler, memurlar ve hizmetliler okuldaki görevlileri oluşturur. Müdür, okuldaki bütün işleri yönetir; müdür yardımcıları, müdüre işlerinde yardımcı olur. Memur okulun resmî ve idari yazışmalarıyla ilgilenir. Öğretmenler sınıfındaki öğrencilerden her konuda sorumlulardır.

Okul müdür yardımcısı kaç saat derse girer?​

Karar’ın “Aylık karşılığı ders görevi” başlıklı 5. maddesindeki; “(1) Kapsama dahil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli; a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.

Geri