AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul kulup baskani ne yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul kulüp başkanı ne yapar?​

Kulüp faaliyetlerinin yönerge hükümlerine uygunluğunu denetler. Gerektiğinde Yönetim Kurulunu yazı ile uyarır. Gerekli gördüğü hallerde Genel Kurulu olağanüstü toplantıya çağırabilir.

Üniversitede kulüplere katılmak Önemli mı?​

Kulüplerin en büyük avantajı ise hiç kuşkusuz öğrencilere sağlamış olduğu yeni arkadaşlıklar ve kişisel gelişim becerileridir. Öğrenciler isterlerse sadece kulüplere üye olabilecekleri gibi isterlerse yönetim kadrolarında da kendilerine yer bulabilirler.
Üniversitede Kulüpler paralı mı?
Kulüplere üye olmak ücretli mi? Kulüplere üyelik ücreti her kulübün kendi başına vermiş olduğu karara bağlıdır. Kimi kulüpler herhangi bir ücret istemezken, bazı kulüpler de üyelik için öğrencilerden üyelik ücreti / üyelik aidatı şeklinde küçük meblağlar talep etmektedirler.

Kulüp yönetim kurulunda kimler olur?​

Kulüp organlarının seçiminde hiçbir şekilde liste usulü seçim yöntemi uygulanamaz. Yönetim Kurulu, Genel Kurul tarafından seçilen 5 (beş) asil, 5 (beş) yedek üyeden ve Akademik Danışmandan oluşur. Yönetim Kurulu kendi içerisinde bir başkan seçer ve ilk toplantısında görev dağılımını yapar.

Kulüp üyelerinin görevleri nelerdir?​

a) Kulübü temsil etmek veya bu görevi üyelerden birine veya bir üçüncü kişiye vermek. b) Şube kurucularına yetki vermek. c) Kulübün gelir ve gider hesaplarına dair işlemleri yapmak ve gelecek döneme ait bütçeyi hazırlayarak genel kurula sunmak. d) Üyelik başvurularını karara bağlamak.
Bir kulübe üye olmak bize neler kazandırır?
Eğer kendi ilgi alanınıza uygun herhangi bir kulüp bulamadıysanız yeterli sayıyla kendi öğrenci kulübünüzü de kurabilirsiniz. Öğrenci kulüplerinin en büyük faydalarından biri, öğrenciler arası iletişimi arttırması, network sağlaması, kişisel yetkinlikleri arttırmasıdır.
Yönetim Kurulu, Genel Kurul tarafından seçilen 5 (beş) asil, 5 (beş) yedek üyeden ve Akademik Danışmandan oluşur. Yönetim Kurulu kendi içerisinde bir başkan seçer ve ilk toplantısında görev dağılımını yapar.

Geri