Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okul kayitlari neye gore yapiliyor?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.364
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Okul kayıtları neye göre yapılıyor?​

Kayıt işlemi, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerince oluşturulan ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır.
İLKOKUL VE ORTAOKULA BAŞLAYACAK ÖĞRENCİLERİN E-KAYITLARI TAMAMLANDI. 2021-2022 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-okul sistemi üzerinden yapıldı.

Evde eğitim 30 saat derse dahil mi?​

30 saat derse olan öğretmen evde eğitim verebilir mi? Zaten üzerinde sınıf görevi bulunan sınıf öğretmenleri haftada 30 saat ders okuttuğundan ve ek ders ücreti ödemelerine ilişkin karar uyarınca haftada 30 saatten fazla ders okutamayacağından evde eğitim hizmetleri kapsamında görev almalarına da imkan bulunmamaktadır.

Okul mevcudu kaç olursa kapanır?​

Okul mevcudu kaç olursa kapanır?
Yeni düzenlemeye göre öğrenci sayısının 40’ın değil 30’un altına düşmesi halinde kurum kapatılabilecek. Ortaöğretim kurumlarında ise öğrenci sayısının 40’ın altına düşmesi halinde kurum kapatılacak.

Okul öncesi öğrenci kayıt nasıl yapılır?​

Kayıt yaptırmak için MEB’in hazırladığı “https://eokul.meb.gov.tr/” adresine giriş yapmak ve sağ tarafta “Veli Bilgilendirme Sistemi” başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. Okullar 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına uzaktan eğitim ile 31 Ağustos’ta başlayacak.

Çocuğumun okul kaydı nereye çıkıyor?​

Çocuğunuzun hangi okula gideceğini ve eğitim hayatı ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri E-okul Yönetim Bilgi Sistemi internet adresine girerek “Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi” ekranına tıklayın. Ardından öğrencinin T.C kimlik numarası ve okul numarasını girerek sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.

Evde eğitim öğretmeni kaç saat ek ders alır?​

Evde eğitim öğretmeni kaç saat ek ders alır?
Bu öğretmenler mesai saatleri içerisinde evde eğitim hizmetinde görevlendirilirse ayrı bir ek ders ücreti alamazlar; ancak mesai saatleri dışında evde eğitim hizmetinde görevlendirilirse haftada 8 saate kadar daha ek ders görevi ve ücreti alabilirler.
İlköğretim kurumları yönetmeliği nedir?​
Amaç MADDE 1 –(1) Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel, okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarının Türk Millî Eğitiminin genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak görev ve işleyişi ile ilgili usul ve esaslarını düzenlemektir.
İlköğretim nedir MEB?​
İlköğretim; 1 inci maddede belirtilen amacı gerçekleştirmek için kurulmuş dört yıl süreli ve zorunlu ilkokul ile dört yıl süreli ve zorunlu ortaokuldan oluşan bir Milli Eğitim ve Öğretim Kurumudur.

MEB e nasıl soru sorulur?​

MEB e nasıl soru sorulur?
Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi “444 0 632” (444 0 MEB) danışma hattı öğretmen odaklı hizmet verecek.

İlköğretim kurumları hangi sınıfları kapsar?​

Zorunlu eğitim 4 yıl süreli ilkokul, 4 yıl süreli ortaokul ve 4 yıl süreli lise eğitimini kapsamaktadır. Öğrencilerin öğrenim gördüğü birinci 4 yıl (1, 2, 3, 4. sınıflar) ilkokul, ikinci 4 yıl (5, 6, 7, 8. sınıflar) ortaokul ve üçüncü 4 yıl (9, 10, 11, 12. sınıflar) ise lise şeklinde isimlendirilecektir.

İlköğretim kurumları nelerdir?​

İlköğretim kurumları nelerdir? İlköğretim; 1 inci maddede belirtilen amacı gerçekleştirmek için kurulmuş dört yıl süreli ve zorunlu ilkokul ile dört yıl süreli ve zorunlu ortaokuldan oluşan bir Milli Eğitim ve Öğretim Kurumudur.

İlköğretim lise mi?​

İlköğretim lise mi?
Zorunlu eğitim 4 yıl süreli ilkokul, 4 yıl süreli ortaokul ve 4 yıl süreli lise eğitimini kapsamaktadır. İlkokullar ile ortaokullara ilköğretim veya ilköğretim kurumları, liselere ise ortaöğretim veya ortaöğretim kurumları denilmeye devam edilecektir.

7 sınıf ilköğretim mi?​

2012 yılında yapılan düzenlemelerden sonra; öğrencilerin öğrenim gördüğü birinci 4 yıl (1, 2, 3, 4. sınıflar) ilkokul, ikinci 4 yıl (5, 6, 7, 8. sınıflar) ortaokul ve üçüncü 4 yıl (9, 10, 11, 12. sınıflar) ise lise şeklinde isimlendirilmiştir.

MEB e nasıl mesaj atılır?​

Milli Eğitim Bakanlığı e-posta adresi; kurumsal kullanıcıları için @meb.gov.tr iken; okul kullanıcıları için @meb .k12.tr şeklindedir. MEB iletişim kanalları konuya ve birime göre farklılık göstermektedir.

E okula notlar kaç gün içinde verilmeli 2021?​

E okula notlar kaç gün içinde verilmeli 2021?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlere e-okula yazılı notlarını girmek için 15 günlük süre tanır. Öğretmenler yazılıdan önce e-okula yazılı(sınav) tarihini girmek zorundadır. Yazılı tarihi girildikten sonra 15 gün içerisinde yazılı sonuçları girilmelidir.
Öğrenci başka okula kayıt yaptırabilir mı?​
Her okulun belirli bir bölgeyi kapsayan kayıt alanları bulunur. Taşınma sonrasında yeni adres hangi okulun kayıt alanında ise çocuğun nakli de o okula yapılır. Nakil işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle yeni adresin nüfus müdürlüğüne bildirilmesi gerekir.
Öğrenci kaydı nasıl alınır?​
Kayıt yaptırmak için MEB’in hazırladığı “https://eokul.meb.gov.tr/” adresine giriş yapmak ve sağ tarafta “Veli Bilgilendirme Sistemi” başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu isteniyor.

Adres dışı okul kaydı nasıl yapılır?​

Adres dışı okul kaydı nasıl yapılır?
Okul kayıt işleminde misafir ikametgah ile okul kaydı yapılabilmektedir. Ancak sizin ve çocuğunuzun gerçekten bu adreste bulunmanız şarttır. Her ne kadar misafir olarak kaydınız yapılmış olsa da okul yönetimi ve Nüfus Müdürlüğü personeli gerçekten bu adreste bulunup bulunmadığınızı kontrol etmekle mükelleftir.
 
Okul kayıtları genellikle Nüfus Hizmetleri Kanunu'na göre ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri bilgileri esas alınarak yapılır. Örneğin, ilkokula veya ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıtları MERNİS adres bilgileri kullanılarak e-okul sistemi üzerinden otomatik olarak tamamlanmaktadır. Bu sayede herhangi bir başvuru yapılmasına gerek kalmadan kayıt işlemleri gerçekleştirilir.

Öğrencilerin evde eğitim alması durumunda, öğretmenler haftada 30 saatten fazla ders vermeme kuralına tabidir. Evde eğitim öğretmenlerinin mesai saatleri içinde görevlendirilmesi durumunda ek ders ücreti alamazlar, ancak mesai saatleri dışında görevlendirilmeleri halinde haftada 8 saate kadar daha ek ders görevi ve ücreti alabilirler.

Okulların kapanmasıyla ilgili olarak, yeni düzenlemeye göre ilkokul ve ortaokullarda öğrenci sayısının 30'un altına düşmesi durumunda kurum kapatılabilmektedir. Ortaöğretim kurumlarında ise öğrenci sayısının 40'ın altına düşmesi halinde kurumun kapatılması söz konusu olabilmektedir.

Okul öncesi öğrenci kayıtları genellikle e-okul sistemine giriş yaparak ve Veli Bilgilendirme Sistemi başlığı altındaki istenen bilgileri doldurarak gerçekleştirilmektedir. Bu şekilde öğrencilerin kayıtları yapılmakta ve eğitimleri başlatılmaktadır.

Eğer çocuğunuzun okul kaydıyla ilgili bilgi almak istiyorsanız, E-okul Yönetim Bilgi Sistemi internet sitesine girerek "Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi" ekranına tıklayabilir ve çocuğunuzun T.C. kimlik numarası ve okul numarasını girerek sisteme kolaylıkla erişebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı'na soru sormak için MEB İletişim Merkezi olan "444 0 632" numaralı danışma hattını arayabilirsiniz. Bu hattan öğretmen odaklı hizmetler ile ilgili sorularınıza cevap alabilirsiniz.
 
Geri
Üst