AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul kantininde ne yenir?

Editör

Yeni Üye

Okul kantininde ne yenir?​

Genelge satışı uygun gıdaları da tanımladı. Meyveler, çiğ tüketilebilen sebzeler, salatalar, kuru meyveler, kuruyemişler, içme suyu, süt (pastörize), taze sıkılmış meyve ve sebze suyu, yoğurt, ayran, pastörize peynir, günlük haşlanmış yumurta, çeşnili ekmekler satışı uygun bulunan gıdalar.

Okul kantininde en çok ne satılır?​

Eğitim kurumlarında satışı uygun olan gıda ve içecekler; meyveler, çiğ tüketilebilen sebzeler, salatalar, kuru meyveler, kuru yemişler , taze sıkılmış meyve ve sebze suyu, içme sütü, yoğurt , ayran, günlük haşlanmış yumurta, zeytin, çeşnili ekmekler, tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek/tam buğday unlu lavaş.

Okul kantinleri kira ödeyecek mi?​

Okul kantinleri kira ödeyecek mi?
Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıda, koronavirüs salgını nedeniyle okulkantinlerinin aylık kiralarının eğitim öğretim faaliyetlerinin yapılmadığı günler düşülerek yatırılacağı belirtildi.

Kantin çalışanı ne kullanır?​

Kantin çalışanı ne kullanır?
Personel, uzun kollu iş elbisesi giyecek ya da tek kullanımlık kolluk takacak. Hazırlık alanı içinde sakız çiğnenmeyecek, herhangi bir şey yenmeyecek ve sigara içilmeyecek. Ellerinde açık yara, çıban, deri hastalığı olan kişiler gıdaya temas ettirilmeyecek, koruyucu bant ve eldiven ile çalışacak.

Okul kantini nasıl kiralanır?​

Kantinin nasıl kiralanır konusunda Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 20.maddesinde düzenlemeler vardır. Okul Aile Birlikleri kantin ve benzeri yerleri öncelikle işletmecilere kiralama usulü ile işlettirir veya işletmecinin bulunmadığı durumlarda işletir.

Dershane kantininde neler satılır?​

Satılabilir ürünler: Meyve, sebze, yoğurt, süt, ayran, tahıllı ekmek, su, çay, kahve, poaça ve simit.

Okul kantinlerinde döner satılabilir mi?​

Okul kantinlerinde döner satılabilir mi?
Buna göre kantinlerde tavuk, et ve döner gibi işleme tabi tutulan ürünlerin satışı yasaklanırken, buralarda yapıştırıcı, oyuncak, ilaç gibi ürünler de satılmayacak. Kantinlerde yeterli ve dengeli beslenmeye yardımcı olacak süt ve ayran gibi doğal ve besleyici gıda maddeleri bulundurulmasına özen gösterilecek.

Okul kantinlerinde satılabilen gıdalar hakkında bilgi veren genelgeye göre, meyveler, çiğ tüketilebilen sebzeler, salatalar, kuru meyveler, kuruyemişler, içme suyu, süt (pastörize), taze sıkılmış meyve ve sebze suyu, yoğurt, ayran, pastörize peynir, günlük haşlanmış yumurta, çeşnili ekmekler gibi gıdalar satışa uygundur.

Okul kantinlerinde en çok satılan ürünler arasında meyveler, çiğ tüketilebilen sebzeler, salatalar, kuru meyveler, kuru yemişler, taze sıkılmış meyve ve sebze suyu, içme sütü, yoğurt, ayran, günlük haşlanmış yumurta, zeytin, çeşnili ekmekler, tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek veya tam buğday unlu lavaş bulunmaktadır.

Okul kantinlerinin kira ödemeleri ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından gönderilen yazıda, koronavirüs salgını nedeniyle kantin kiralarının eğitim öğretim faaliyetlerinin yapılmadığı günler düşülerek ödeneceği belirtilmiştir.

Kantin çalışanları hijyen kurallarına uyarak uzun kollu iş elbiseleri giymeli, tek kullanımlık kolluk takmalı, sakız çiğnememeli, yiyecek veya içecek tüketmemeli ve sigara içmemelidir. Ayrıca, gıdaya temas etmeden önce ellerinde açık yara, çıban veya deri hastalığı olan kişiler koruyucu bant ve eldiven kullanmalıdır.

Okul kantinlerinin kiralanmasıyla ilgili düzenlemeler Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nin 20. maddesinde yer almaktadır. Okul Aile Birlikleri, kantin ve benzeri yerleri öncelikle işletmecilere kiralama usulü ile işlettirir veya işletmecinin bulunmadığı durumlarda kendileri işletirler.

Dershane kantinlerinde satılabilen ürünler arasında meyve, sebze, yoğurt, süt, ayran, tahıllı ekmek, su, çay, kahve, poaça ve simit gibi ürünler yer almaktadır.

Okul kantinlerinde tavuk, et ve döner gibi işleme tabi tutulan ürünlerin satışı yasaklanmıştır. Okul kantinlerinde besleyici ve doğal gıda maddeleri bulundurulmasına özen gösterilmelidir, bu kapsamda süt ve ayran gibi besleyici ürünler tercih edilmelidir.

Geri