AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul kantininde ne satilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul kantininde ne satilir?​

Eğitim kurumlarında satışı uygun olan gıda ve içecekler; meyveler, çiğ tüketilebilen sebzeler, salatalar, kuru meyveler, kuru yemişler , taze sıkılmış meyve ve sebze suyu, içme sütü, yoğurt , ayran, günlük haşlanmış yumurta, zeytin, çeşnili ekmekler, tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek/tam buğday unlu lavaş.

Okul kantininde nasıl davranmalıyız?​

Okul kantininde maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafenin korunması ile ilgili tedbirlere uyulmalı, buralarda tek kullanımlık bardak, tabak vb. malzemeler kullanılmalı. Okul bünyesinde bulunan mağazada hijyen ve sosyal mesafenin korunması ile ilgili tedbirlere uyulmalı.
Okul kantinlerinde abur cubur neden yasaklanmalı?
Genelgenin dayandırıldığı Sağlık Bilim Kurulu özellikle yüksek oranda şeker, nişasta bazlı şeker ile yağ ve doymuş yağ içeren yüksek kalorili ürünlerin okul kantinlerinde gelişme çağındaki çocuk ve gençlere satışını engelliyor.
Okul kantininde neler yasak?
Kantinlerde öğrencilerin en çok satın aldığı; bisküvi, çikolata ve şekerleme çeşitleri, kekler, kola ve diğer gazlı içeceklerin satışına ise izin verilmemektedir.

Kantinde neler yapılabilir?​

Kantinlerde meyve, çiğ tüketilebilen sebzeler, salatalar, kuru meyveler, kuru yemişler, içme suyu, mineralli içecekler, süt (pastörize), peynir (pastörize), yoğurt, ayran, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, günlük haşlanmış yumurta, tam buğday ekmeği, taze domates, havuç, marul, biber vb. sebzelerden yapılmış yağ …

Okul kantininde çay satılır mı?​

Kantinlerde artık gazlı-kolalı içecekler, cips gibi hazır gıdalar satılamayacak. Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı resmi ve özel tüm okulların kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerinde satılacak hazır ambalajlı gıdalarda, “Okul Gıdası” logosu uygulaması 16 Eylül’de başlıyor.
Bir okul kantininde her birinde 24 silgi bulunan kutulardan 8 kutu vardı silgilerin 14 ü Pazartesi 23 ü Salı ve 17 si de çarşamba günü satıldı kantinde kaç tane silgi kalmıştır?
Bir okul kantininde her birinde 24 silgi bulunan kutulardan 8 kutu vardı. Silgilerin 14’ü pazartesi, 23’ü salı ve 17’si de çarşamba günü satıldı. Kantinde kaç tane silgi kalmıştır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz. 192 – 54 = 138 silgi kalmıştır.
Okul Kafeteryalarında abur cubur yasaklanmalı mı?
Okul kantinleri yasak dinlemiyor. 16 Eylül 2019’da uygulamaya giren yönetmelik ile kantinlerde abur cubur satılması yasak. MEB bağlı resmi ve özel tüm okulların kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerinde satılacak hazır ambalajlı gıdalarda, ‘Okul Gıdası’ logosu bulunması zorunluluğu bulunuyor.

Abur cubur almak yasak mı?​

Ticaret Bakanlığınca, çocuklara yönelik radyo ve televizyon programlarında, “abur cubur” diye tabir edilen çikolata, şeker, gofret, cips gibi aşırı tüketimi tavsiye edilmeyen gıda ve içeceklerin reklamının yapılması yasaklandı.

Okul kantinlerinde tavuk döner satılabilir mi?​

Milli Eğitim Bakanlığı okul kantinlerinde tavuk, et ve döner satılmasını yasakladı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necat Birinci imzasıyla özel okullar dahil tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarına bildirilen standartlar tüm kantin ve kafeteryalarda yerine getirilecek.

Geri