AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul kantininde en cok ne satilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul kantininde en çok ne satılır?​

Eğitim kurumlarında satışı uygun olan gıda ve içecekler; meyveler, çiğ tüketilebilen sebzeler, salatalar, kuru meyveler, kuru yemişler , taze sıkılmış meyve ve sebze suyu, içme sütü, yoğurt , ayran, günlük haşlanmış yumurta, zeytin, çeşnili ekmekler, tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek/tam buğday unlu lavaş.
Okul kantinlerinde neler yasak?
Kantinlerde öğrencilerin en çok satın aldığı; bisküvi, çikolata ve şekerleme çeşitleri, kekler, kola ve diğer gazlı içeceklerin satışına ise izin verilmemektedir.

Okul kantininde dondurma satılabilir mi?​

Ürünün sodyum içeriği ≤ 200 mg’ı aşmamalıdır. Dondurma, sütlü buz, bitkisel yağlı sütlü buz, sütlü tatlılar da ürünün enerjisi ≤ 150 kkal ve doymuş yağ ≤ 3 g ‘ı aşmamalıdır. Yenilebilir buzlu ürünler % 99’dan fazla meyve suyu içermeli, şeker eklenmemiş ve miktarı 125 mL’den az olmalıdır.
Okul kantinlerinde neler satılmaz?
· Tüm şeker ve şekerleme türleri (jöle şekerleme, sert şekerlemeler, yumuşak şeker, dolgulu-dolgusuz, kaplamalı, draje, tüm lolipoplar vb.) · Kremalı, çikolata dolgulu, jöleli, kekler ve pastalar (yaş pastalar, ekler, kruvasan, donut, parfe, mozaik pasta, muffin, cupcake vb.)
Kantinlerde artık gazlı-kolalı içecekler, cips gibi hazır gıdalar satılamayacak. Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı resmi ve özel tüm okulların kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerinde satılacak hazır ambalajlı gıdalarda, “Okul Gıdası” logosu uygulaması 16 Eylül’de başlıyor.
Bir kantinde neler olmalı?
Kantinlerde meyve, çiğ tüketilebilen sebzeler, salatalar, kuru meyveler, kuru yemişler, içme suyu, mineralli içecekler, süt (pastörize), peynir (pastörize), yoğurt, ayran, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, günlük haşlanmış yumurta, tam buğday ekmeği, taze domates, havuç, marul, biber vb. sebzelerden yapılmış yağ …

Kantinlerde oyuncak satışı yasak mı?​

Sıvı içerisinde büyüyen dekoratif ürünlerin kırtasiye, oyuncakçı ve okul kantinlerinde piyasaya arz edilmesi 31/12/2018 tarihli 30642 sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanan Bazı Tüketici Ürünlerindeki Uygunluk Denetimi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile yasaklanmıştır.
Dershane kantininde neler satılır?
Satılabilir ürünler: Meyve, sebze, yoğurt, süt, ayran, tahıllı ekmek, su, çay, kahve, poaça ve simit.

Okul kantininde sakız satılır mı?​

Bu kapsamda okul kantinlerinde, çiğ tüketilen sebzeler, salatalık ve meyveler, doğal kurutulmuş meyve, işlenmemiş kuru yemiş, süt, ayran, peynir, çeşnili ve tahıllı ekmek çeşitleri, yumurta, doğal mineralli su ve şekersiz sakız, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, bilim kurullarınca belirlenmiş kriterlerde üretilmiş …
Okulda yiyecek satmak yasak mı?
SATIŞI YASAK ÜRÜNLER: Tüm çikolata ürünleri ve gofret, tüm şeker ve şekerleme türleri., kafein içeren ürünler, kremalı, çikolata dolgulu, jöleli, kekler ve pastalar, hamurlu, şerbetli tatlılar, tatlandırıcı içeren yiyecek ve içecekler.
MEB açıkladı! Okul kantinleriyle ilgili önemli karar. Son dakika haberi… Yüz yüze eğitimin başladığı ilkokullarla 8. ve 12’nci sınıfların bulunduğu okullarda kantinlerin 19 Ekim’den itibaren açılmasına karar verildi.
Okul gıdası logosu ertelendi mi?
Bakanlıktan okul gıdası onayı almamış gıdalarda bu logo kullanılamayacak. Söz konusu onay zorunluluğu, logo kullanımı ve okul gıdası onayı alım süreciyle ilgili hükümlerin uygulanması 6 Eylül 2021’de yürürlüğe girecek, diğer hükümler bugünden itibaren uygulamaya konulacak.

Kantinde neler yapılabilir?​

Kantinde döner satılır mı?
Buna göre kantinlerde tavuk, et ve döner gibi işleme tabi tutulan ürünlerin satışı yasaklanırken, buralarda yapıştırıcı, oyuncak, ilaç gibi ürünler de satılmayacak. Kantinlerde yeterli ve dengeli beslenmeye yardımcı olacak süt ve ayran gibi doğal ve besleyici gıda maddeleri bulundurulmasına özen gösterilecek.

Okul kantinini kim denetler?​

(2) Okulda bulunan kantin ve benzeri yerler; sağlık, hijyen ve gıda kodeksi yönünden ilgili meslek odası, sağlık il müdürlükleri ile gıda, tarım ve hayvancılık il müdürlüklerince de denetlenebilir.
Okul kooperatifinde neler satılabilir?
Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ve Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selim Işılak, “Okul Gıdası Logosu” uygulaması şartının 1 yıl süre ile ertelendiğini duyurdu.
Kantin de ne satılır?

Okul kantini nasıl denetlenir?​

Okul kantinleri, belediye, ilçe milli eğitim müdürlüğü, tarım ve orman ilçe müdürlüğü ile Polis ve Jandarma birimlerinin temsilcilerinden oluşan “Kantin Denetleme Ekipleri” tarafından düzenli olarak denetlenecektir.
Okul kantini çalıştırmak için ne gerekli?
2- Kantinlerde, alanlarında ustalık belgesi, işyeri açma belgesi, kalfalık belgesi, mesleki ve teknik eğitim diploması ve kurs bitirme belgelerinden en az birine sahip ve eğitim ve öğretim ortamına ve öğrenci psikolojisine uyum sağlayabilecek kişiler istihdam edilir.

Geri