Okul kantini nedir?
Bir okul yemek yeri, yemek salonu veya öğle yemeği odası olarak da adlandırılır. Kafeteryalar kafelerden farklıdır, ancak İngilizce terim mess ve “kahvehane” anlamını taşır. Masa servisi yerine, sıralı ya da keyfi yürüyüş yollarına izin veren yiyecek servis tezgahları ya da kabinleri vardır.Okul kantini çalıştırmak için ne gerekli?
2- Kantinlerde, alanlarında ustalık belgesi, işyeri açma belgesi, kalfalık belgesi, mesleki ve teknik eğitim diploması ve kurs bitirme belgelerinden en az birine sahip ve eğitim ve öğretim ortamına ve öğrenci psikolojisine uyum sağlayabilecek kişiler istihdam edilir.Kantin neden kapandı?
İstanbul’daki kamuya bağlı birçok hastanede kantin krizi yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki olan BELTUR’a ait 55 kantinin 48’i, Sağlık Bakanlığı’nın kira sözleşmelerini yenilememesi nedeniyle kapatıldı. Yaşanan bu durum hem sağlık çalışanlarının hem de hastaların tepkilerine neden oldu.
Okulda yiyecek satmak yasak mı?
SATIŞI YASAK ÜRÜNLER: Tüm çikolata ürünleri ve gofret, tüm şeker ve şekerleme türleri., kafein içeren ürünler, kremalı, çikolata dolgulu, jöleli, kekler ve pastalar, hamurlu, şerbetli tatlılar, tatlandırıcı içeren yiyecek ve içecekler.Okul kantininde sakız satılır mı?
Bu kapsamda okul kantinlerinde, çiğ tüketilen sebzeler, salatalık ve meyveler, doğal kurutulmuş meyve, işlenmemiş kuru yemiş, süt, ayran, peynir, çeşnili ve tahıllı ekmek çeşitleri, yumurta, doğal mineralli su ve şekersiz sakız, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, bilim kurullarınca belirlenmiş kriterlerde üretilmiş …Okul kantinleri ne kadar kazanıyor?
2021 Kantin Görevlisi Maaşları Kantin Görevlisi maaşı ortalama aylık 3.060 – TL’dir. En düşük Kantin Görevlisi maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 3.700 – TL’dir.