AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okul Hemsireligi zorunlu mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul Hemşireliği zorunlu mu?​

11 EYLÜL 2020 CUMA ORTAOKUL VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ÖZEL BARINMA HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ GÖRE OKUL SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ ZORUNLU HALE GELMİŞTİR.

Okul Sağlığı Hemşireliği ne iş yapar?​

Okul Sağlığı Hemşiresi, Öğrencilerin ve okul personelinin sağlığının korunması ve geliştirilmesinden sorumludur. – Görev yaptığı okulda okul sağlığı hizmetleri ile ilgili sorunları, gereksinimleri saptar ve okul idaresine bilirdir. kontrol eder, değerlendirir ve okul idaresini bu konuda bilgilendirir.
Okul hemşireliği nedir?
Okul hemşireliği genel olarak hemşirelik mesleğinin alt dallarından biridir. Hemşireler aldıkları eğitimi görevlendirildikleri eğitim kurumlarında kullanarak öğrencilere ve personellere sağlık hizmeti sağlarlar. Bu sayede ciddi durumların önüne geçilmiş olur. İlk müdahale okul hemşireleri tarafından yapılır.

Okul hemşireliği ne kadar maaş alır?​

Devlet kurumlarında çalışan okul hemşireleri için en düşük maaş 5000 TL’dir. Özel eğitim kurumlarında ise okul hemşiresi kazancı 2021 yılında minimum 4000 TL civarında bir rakama ulaşacaktır. Özel sektörde maaşlar daha değişkendir.

Okul sağlığı hemşiresinin birincil amacı nedir?​

Okul sağlığı hemşiresi, okulda çocukların sağlığını korumak ve yükseltme için sağlık eğitimini uygulayacak en önemli kişidir. Okullarda sağlık eğitiminin amacı, çocuğun okul öncesi dönemde edindiği olumlu sağlık bilgi, tutum ve davranışlarını desteklemek ve olumsuz ve yetersiz olanları değiştirmektir.
Işyeri hemşiresi sertifikası nasıl alınır?
Örgün eğitim, YÖNTEM AKADEMİ eğitim kurumunun dersliklerinde yapılmaktadır. Eğitimin sonunda çalışma bakanlığının ilan ettiği tarihlerdeki sınavlara katılmak ve 100 sorudan 70 ini yapmak gerekmektedir. 70 ve üzeri puan alanlara Çalışma Bakanlığı işyeri sağlık personeli sertifikası düzenlemektedir.
Okul mutfağında görev alan personele kişisel hijyen, mutfak hijyeni ve besinlerin satın alınmaları, saklanmaları, işleme, işlendikten sonra saklama konularında sağlık eğitimlerini planlar, yürütür ve denetler. Düzenli periyodik olarak okulun sağlık raporunu oluşturur ve okul idaresine bildirir.

Geri