AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul Gazetesi Örnekleri

haberci

Yeni Üye
Mektep gazetesi örneği
Okul gazetesi hazırlama
ÇİZGİ FİLMİ ILK KİM ICAT ETTİ?
Birincil çizgi filmi kimin yaptığını kimse bilmiyor lakin onları ünlendiren Walt Disney ’di Disney 1928 ’de birincil Mickey Mouse çizgi filmini yarattı Birkaç yıl sonradan ilk uzun çizgi film olan Pamuk Prenses Ve Yedi Cüceleri yaptı Film gerçekleştirmek için binlerce fotoğraf gerekir Siz bir Disney çizgi filmi seyrederken, gerçekte binlerce resim seyrediyorsunuz – saniyede 24 resim!
ÖĞRENCİ KONUŞMALARI
Söylenen: Hocam sorular A ’lı B ’li mi?
Anlamı: Kopyaya ona tarafından hazırlanalım
Söylenen: Hocam ben daha yüksek not bekliyordum
Anlamı: Resmen kitaba bakarak yazdım nasıl olur?
Söylenen: Hocam istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz?
Anlamı: Valla sallayacağız kafadan işte
Söylenen: Hocam servisi kaçırdım, otobüsle fakat geldim
Anlamı: Gecenin bir yarısı yattım, ancak
Söylenen: Hocam bugün fazla şıksınız
Anlamı: Dersi kaynatacağım
Söylenen: Hocam sizin ekip bu hafta yeniden yendi
Anlamı: Kaynattım bile
İNATÇI FİL YAVRUSU
Afrika ’nın ormanlık köşelerinden birinde bir fil ailesi yaşarmış Bu ailenin en küçük üyesi olan yavru fil fazla inatçı ve yaramazmış Bir keresinde aile dolaşmaya çıkacakmış
“Bizle gel demiş baba fil
Hayır ben sizle gelmiyorum diye başını sallamış inatçı fil yavrusu
“Gel beraber gidelim demiş annesi
Hayır gelmiyorum
“Gel demiş kardeşleri
Hayır demiş yavru fil
Aile minik fili yalnız bırakıp dolaşmaya çıkmış Yavru fil bir süre kimsesiz eğlenmiş, fakat sonradan canı sıkılmaya başlamış Hemen bundan böyle dünyaya çok kızgınmış “Bundan sonra fil almak istemiyorum Minik fil edinmek fena bir şey diye düşünmüş “Peki ne olayım?
O sırada zıplaya zıplaya ilerleyen bir ceylana gözü takılmış “Ceylan olayım diye karar vermiş Ceylanı taklit ederek zıplamaya başlamış Fakat kalın ve hantal ayakları birbirine takılıvermiş Burun üstü yere düşmüş!
“Ceylan olmak pek eğlenceli değil diye geçirmiş aklından “Maymun olayım o halde! Maymunların olduğu ağaçların yanında gitmiş
Ağacın üstünde daldan dala zıplayan maymun yavrularına seslenmiş:
“bundan böyle ben de maymunum!
Maymunlar ağaçtan, minik haylaz filin yanına inmişler Üzerine çıkmışlar, kimi kulaklarını çekmiş, kimi kuyruğuna asılmış, kimi kafasına Hindistan cevizi atmış
Yaramaz fil maymunların arasından kuvvet kaçmış! Yolda rengarenk bir papağana rastlamış Papağan bir ağaçtan ötekine uçuyormuş Küçük filin çok hoşuna gitmiş
“Ben de papağan elde etmek istiyorum Bana uçmayı öğretir misin? demiş
“Şüphesiz öğretirim! demiş papağan
Beraberce göl kıyısındaki dik yamaca gitmişler Papağan haydi uçalım diye ileri atlamış
Fil de onu taklit etmiş ve yamaçtan aşağıda kendine bırakmış Papağan kanatlarıyla uçarken, yaramaz fil yavrusu, hesapsızca yuvarlanmış ve kafasının üzerine göle çakılmış Çamur içinde, sudan kendini kurtarmaya çalışırken çok korkmuş
Zorlukla karaya çıktığında üstü başı çamur içindeymiş ve her tarafı ağrıyormuş
“Galiba ben fil yavrusu olarak kalmalıyım diye düşünmüş Daha Sonra ailesini aramaya başlamış Artık onlarla birlikte gezmek istiyormuş
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
•Kendi dirseğini yalamanın imkânsız olduğunu
•Ördeğin vakvaklamasının yankı yaratmadığını ve bunu kimsenin açıklayamadığını
•Eğer fazla şiddetli hapşırırsan, kaburgalarından birini kırabileceğini
•Hapşırmayı engellemeye calışırsan, başındaki ya da boynundaki damarlardan birinin yırtılabileceğini ve ölebileceğini
•Hapşırdığın sırada gözlerini açık tutmaya çalışırsan, yerlerinden fırlayabileceklerini
•Domuzların cisim yapılarından dolayı hiçbir zaman başlarını yukarı kaldırıp gökyüzüne bakamadıklarını
•Çakmağın kibritten önce bulunduğunu
•Parmak izleri gibi dil izlerinin de her insan için eşsiz olduğunu
Timsahlar renk körü olduğunu
Yarım kilo bal olabilmek için arıların iki milyondan pozitif çiçekten bitki özü topladıklarını *

Çizgi film, insanların uzun bir günün ardından rahatlamalarını sağlayan, eğlenceli ve öğretici bir medya türüdür. Çizgi filmin ilk keşfinin tam olarak kimin tarafından yapıldığı hakkında net bir bilgi olmamakla birlikte, çizgi filmleri popüler hale getiren isimlerden biri Walt Disney'dir. Disney, 1928 yılında Mickey Mouse karakterini yaratarak çizgi film dünyasına yeni bir soluk getirmiştir. Ayrıca, ilk uzun metrajlı çizgi film olan "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceleri"ni de yapan Walt Disney, animasyon dünyasında bir efsane haline gelmiştir.

Öğrenci konuşmalarına gelince, öğrenciler arasında sıkça duyulan bu tür espri ve ifadeler genellikle sınav stresi veya öğrenci-öğretmen ilişkisindeki dinamiklerden kaynaklanmaktadır. Öğrencilerin bazen şaka yollu yaptığı bu tür konuşmalara dikkat etmek gerekir çünkü aslında sorunların altında yatan ciddi konular olabilir.

İnatçı fil yavrusu hikayesi ise eğlenceli ve öğretici bir masal niteliği taşımaktadır. Yavru filin inatçılığı ve maceraları, onun farklı hayvanları taklit etme çabaları ve sonunda kendisi olmayı kabul etmesi gibi temalar içermektedir. Bu tür masallar çocuklara önemli hayat dersleri verirken aynı zamanda eğlenceli bir okuma deneyimi sunar.

Bunlara ek olarak, "Bunları Biliyor Musunuz?" bölümünde yer alan ilginç bilgiler de dikkat çekicidir. Örneğin, kendi dirseğini yalamanın imkansız olduğunu, ördeğin vakvaklamasının neden yankı yaratmadığının hala açıklanamadığını veya hapşırma esnasında yaşanan fiziksel etkileri vb. gibi bilgiler ilginç ve düşündürücü olabilir.

Okul gazetesi bu tür içerikleriyle öğrencilere eğlenceli, bilgilendirici ve ilham verici bir okuma deneyimi sunabilir. Okulunuzda böylesine zengin içerikleri olan bir gazete hazırlamanız öğrencilerin okumaya teşvik ederken aynı zamanda geniş bir bilgi birikimine sahip olmalarını sağlayabilir.

Geri