Okul disi ogrenmenin faydalari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
256.279
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Okul dışı öğrenmenin faydaları nelerdir?​

olarak yeni ortamlar, öğrencilerin sosyal ve özgüven becerilerinin gelişmesine de katkı sağlar. Diğer bir deyişle okul dışı öğrenme ortamları, öğrencilerin türlü gözlem ve keşifler yaparakilgi ve becerilerinin gelişimine olumlu katkısının yan sıra kişisel gelişimlerine de olumlu etkide bulunur.
Sınıf dışı öğrenme nedir?
Sınıf dışı Öğrenme, açık hava oyunları, okul projeleri, çevre eğitimi, eğlence ve macera etkinlikleri, kişisel ve sosyal gelişim programları, keşif gezileri, takım oluşturma, liderlik eğitimi, sürdürülebilirlik eğitimi, tedavi oyunları gibi sayısız pek çok faaliyeti içeren geniş bir terimdir.
Program dışı öğrenme nedir?
Okul dışı öğrenme, öğretim programında yer alan kazanımların belirli bir plan ve hazırlık çerçevesinde okulun dışında çeşitli etkinliklerle öğrenilmesi olarak tanımlanır.

Okul dışı öğrenme ortamının güçlü yönleri nelerdir?​

Okul dışı öğrenme ortamlarında gerçekleştirilen etkinlikler, her öğrencinin kendi hızında bilgi edinmesine yardımcı olmakta, öğrenmeyi cesaretlendirmekte (Melber ve Abraham, 1999) ve okuldaki eğitimi desteklemektedir (Gerber, Marek ve Cavallo, 2001).
Okul Dışı öğrenme Nasıl Yapılır?
Okul dışı öğrenme, günlük yaşam içerisinde sosyal etkileşimler ve bireyin çabaları ile gerçekleşmektedir. Bu şekilde gerçekleşen öğrenme, öz yönelimli öğrenme, rastlantısal öğrenme ve sosyal öğrenme olmak üzere üç farklı yaklaşım ele alınmaktadır (Schugurensky, 2000).
Okul dışı öğrenme materyalleri nelerdir?
planetaryumlar, botanik bahçeleri, hayvanat bahçeleri, meteoroloji istasyonları, su arıtma tesisleri, barajlar, sanayi kuruluşları vb.), sanal gerçeklik uygulamaları, doğa eğitimleri, çevre kulüpleri etkinlikleri, doğrudan mekan ile ilgili ödev ve projeler, sportif etkinlikler, sosyal, kültürel ve bilimsel programlar ( …
Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği; müzeler, bilim merkezleri, sanat merkezleri, tarihi ve kültürel mekanlar, kütüphaneler, doğal sit alanları ve ören yerleri, teknoparklar, ziyarete açık endüstriyel kuruluşlar, Okul Dışı Öğrenme Ortamlarıdır.
Okul dışı öğrenme ortamları Hangi bölüm?
Bakanlığa, “Ek-1 Okul Dışı Öğrenme Ortamları Bilgi Formu” içinde yer alan “Temel Bilgiler” bölümü gönderilecektir.
 
Geri
Üst