Okul ders kitaplarini kim hazirlar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul ders kitaplarını kim hazırlar?​

Bizde sistem şöyle çalışıyor: Yüze yakın yayınevi dilediği ders kitabından dilediği kadar hazırlar ve olağan olmayan yollarla bakanlıktan onay alır. Bakanlık onayladığı ders kitaplarını Tebliğler Dergisinde yayımlar. Tüm yayıncılar, ellerindeki kitapları onaylı kitabı oranında hisse sahibi olduğu bir şirkette toplar.

Milli Eğitim Bakanlığı ders kitapları nereden alınır?​

www.eba.gov.tr adresine giriş yapınız. Açılan sayfada “Dersler” bölümüne tıklayınız. “Ders Kitapları” bölümüne tıklayarak istediğiniz dersin kitabına ulaşabilir, indirebilirsiniz.
Öğretmenlerin kaynak kitap aldırması yasak mı?
Milli Eğitim Bakanlığı’nca, 81 il milli eğitim müdürlüğüne, “Kullanılabilecek Eğitsel Materyaller” konulu resmi yazı gönderildi. Yazıda, “Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz” maddesi hatırlatıldı.

Okula test kitabi getirmek yasak mı?​

Genelgede, ‘Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz. ‘ denilmektedir.

MEB kitapları nerede basılıyor?​

Baskı, satın alma ve dağıtım işlemleri Genel Müdürlükçe yürütülür. MADDE 25 – (1) Genel Müdürlük, ilgili hizmet birimi ve yayınevlerince hazırlanan kitapların basım ve dağıtımını izler, konuya ilişkin istatistikî veriler ile satın alınarak dağıtımı yapılan kitapların listesini Başkanlığa bildirir.
Lise kitapları ücretsiz mi?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), “Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği” önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 2003-2004 eğitim-öğretim yılından itibaren ders kitaplarını ücretsiz olarak dağıtmaya başlayan AKP iktidarı, “devrim” olarak sunduğu bu değişiklikten vazgeçmenin ilk adımını attı.
İlgili yönetmelikte “Öğrencilere Aldırılmayacak Kitaplar” başlığı altında “Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz.” hükmünün yer aldığı belirtilen yazıda, bu hükme ve daha önce yapılan uyarılara rağmen Bakanlığa ulaşan bilgilere göre okullarda …

Geri