AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul cevresi nasil olmali?

Editör

Yeni Üye

Okul çevresi nasıl olmalı?​

Okul ile çevre uyumlu olmalıdır. Okul içinden bulunduğu çevreyi ne kadar iyi tanır ve yapısını ne kadar iyi öğrenirse eğitim kalitesi de o kadar artmaktadır. Okul çevre ilişkisi programlı olarak düzenlenmelidir. Okul ve çevre ortak bir paydada buluşturulmalı ve ortak projeler yapılmalıdır.

Okul tarihçesi ne demek?​

Eski Yunan’ın Delfoi Tapınağı’nda Sparta, Girit tapınaklarında özel öğretim yapan okullar vardı. Sonraları, şehirlerde de okullar açılmaya başlandı. Yunanistan’ın ünlü şairi Sopho, Lesbos (Midilli) Adası’nda yalnız kızlar için bir okul açtı. Burada onlara şiirle aşk usulleri öğretirdi.

Okulun yapısı ne demek?​

Okulun yapısı ne demek?
Okul formal eğitim veren bir kurumdur, kontrollü bir ortamdır. Okulda önceden planlanan programlar çerçevesinde, belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda planlı ve programlı bir şekilde öğretmen nezaretinde eğitim ve öğretim faaliyeti yapılır.

Okulun fiziki koşulları nelerdir?​

Okul fiziki yönden,bakımlı,boyalı,sınıflar geniş,bütün çalışma alanları mevcut olmalı.Bahçesi geniş,yeşili olan trafik gürültüsünden uzak vs.Bu listeyi epeyce uzatabilirim.

Okul nasıl kuruldu?​

Dünyadaki ilk okul Yunanistan ve Roma dönemlerine dayanmaktadır. Modern okulların geçmişi eski Yunanistan ve Roma’ya kadar uzanmaktadır. Fakat eski Yunanistan’da bile, öğretim üyelerinin çocuklara tek tek ders verdikleri bir dönem vardı.

Okul ne için kuruldu?​

Okul ne için kuruldu?
Tarihin en başında, yani İlk Çağların başında okullar yoktu, eğitim öğretim tapınaklarda yürütülüyordu ve bu tapınaklarda yürütülen eğitim öğretimin amacı öğrencilere dini bilgi aşılamak, sonunda da öğrencileri din alimleri yapabilmekti.
Okulun öğeleri nelerdir?​
Yöneticiler, öğretmenler ve diğer personel (memurlar, teknik personel, sağlık personeli, eğitim uzmanları, hizmetliler) okulu oluşturan iç öğeler olarak sıralanabilir. İç öğelerden kasıt okulun yapısında yer alan ve okulu oluşturan temel öğeler oluşudur.

Okul çevresinin okul ile uyumlu olması oldukça önemlidir. Okulun bulunduğu çevreyi iyi tanıması ve çevre ile etkileşim içinde olması, eğitim kalitesini artırabilir. Okul ve çevre ilişkisi programlı bir şekilde düzenlenmeli, ortak projeler ve etkinlikler gerçekleştirilmelidir. Böylelikle öğrenciler hem okul içinde hem de çevrede daha sağlam bir eğitim alabilirler.

Okul tarihçesi, antik dönemlerde okulların nasıl geliştiğini ve hangi amaçlarla kurulduğunu anlatan bir kavramdır. Eski Yunan ve Roma dönemlerinde başlayan okul kültürü, günümüze kadar gelmiş ve önemli bir yere sahip olmuştur. İlk okullar genellikle öğretim amaçlı tapınaklarda veya özel alanlarda açılmıştır.

Okulun yapısı, formal eğitim veren bir kurum olarak belirlenebilir. Okul, belirlenen amaçlar ve hedefler doğrultusunda planlı ve programlı bir şekilde öğretim faaliyetlerini gerçekleştiren bir ortamdır. Bu yapı, genellikle okul binası, sınıflar, laboratuvarlar, kütüphane gibi alanları içerir.

Okulun fiziki koşulları da oldukça önemlidir. Bakımlı, temiz, bölümleri geniş ve donanımlı bir okulda öğrenciler daha verimli eğitim alabilirler. Ayrıca, geniş bir bahçe, yeşil alanlar ve trafik gürültüsünden uzak bir çevre de öğrencilerin sağlıklı bir şekilde eğitim almalarını destekler.

Okulun kuruluş amacı genellikle eğitim ve öğretimdir. Eski dönemlerde okullar genellikle dini bilgilerin aktarıldığı ve öğrencilere farklı konularda eğitim verildiği yerlerdi. Günümüzde ise okullar, genel olarak çocukların bilgi, beceri ve değerlerini geliştirmek amacıyla kurulmaktadır.

Okulun öğeleri, okulu oluşturan iç unsurları temsil eder. Yöneticiler, öğretmenler, diğer personel gibi unsurlar okulun yapı taşlarını oluştururlar. Bu unsurların etkili bir şekilde bir araya gelmesi, okulun başarılı bir şekilde faaliyet göstermesini sağlar. Bu unsurların işbirliği içinde olması, okulun daha verimli bir eğitim ortamı sunmasına yardımcı olabilir.

Geri