Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okul birincisi olup olmadigimi nasil anlarim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul birincisi olup olmadığımı nasıl anlarım?​

Ortaöğretim kurumlarının 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı okul birincisi bilgisi, 2021-YKS yerleştirme işlemlerinde kullanılmak üzere MEB e-okul sisteminden 08 Temmuz 2021 tarihinde elektronik ortamda alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılmıştır.
Lise ortalaması üniversiteyi ne kadar etkiler?
Öğrencilerin lise yaşamı boyunca aldıkları notlar yani diploma notları 0.12 katsayı ile çarpılarak, yerleştirme puanlarına ekleniyor. Yani Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) olarak tanımlanan bu puanın yerleştirme puanına en düşük katkısı 30, en yüksek 60 oluyor.

Okul birinciliği kaç puan getirir 2021?​

OBP sisteminde okul birincisine direkt 60 puan gelmez. Okul birincisi de olsa diploma puanı diğerleri gibi önce 5 ile çarpılarak, daha sonra çıkan sayı da 0.12 katsayısı ile çarpılarak puana dönüştürülmektedir.
Okul 1 si kontenjanı nasıl oluyor?
AÇIKLAMA: 480 puan olan öğrenci genel kontenjandan yerleşir. Genel kontenjana giremeyen diğer okul birincileri kendi aralarında tekrar sıralanır. Buna göre 474, 470 ve 465 puanlı okul birincileri bu bölüme okul birincisi kontenjanından yerleşir. 460 puanlı okul birincisi bu bölüme yerleşemez….

Lise not ortalaması ne kadar önemli?​

Ortaöğretim Başarı Puanı’nın katkısı maksimum yüzde 12’dir. Lise hayatı boyunca bütün notları 100 olan bir öğrenci yüzde 12’lik katkıyı yani 60 puanın tamamını alır. Ortalama bir öğrenci yani bütün notları 100 olmayan bir öğrenci içinse yüzde -8-9 oranında katkı sağlar. Asıl olan sınav performansıdır.
91 OBP kaç puan getirir?
Bu düzenleme ile birlikte öğrencinin diploma notu 5 ile çarpılıp OBP’si hesaplanacaktır. Örneğin öğrencinin diploma notu 70 ise 70×5=350 OBP puanı olacaktır….Okuldan Gelecek Puan. (OBP*0,12)

87 diploma notu kaç puan getirir YKS?​

Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır.

Geri