AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul birincisi olunca ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul birincisi olunca ne olur?​

Lise birincisi her ne kadar geçmiş yıllarda 100 tam diploma notu üzerinde en yüksek Okul puanını almaktaydıysa da bu uygulama kaldırıldı. Okul birincisi olmanın ortaöğretim başarı puanı üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Diploma notunuz neyse o oranda Okul Puanı alırsınız…
Okul birincisi olup olmadığımı nasıl anlarım?
Ortaöğretim kurumlarının 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı okul birincisi bilgisi, 2021-YKS yerleştirme işlemlerinde kullanılmak üzere MEB e-okul sisteminden 08 Temmuz 2021 tarihinde elektronik ortamda alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılmıştır.
Matik ortalama ne demek?
Aritmetik ortalama, bir sayı dizisindeki elemanların toplamının eleman sayısına bölünmesi ile elde edilir. İstatistik bilim dalında hem betimsel istatistik alanında hem de çıkarımsal istatistik alanında en çok kullanan merkezi eğilim ölçüsü’ dür.

Okul birinciliği kaç puan getirir 2021?​

OBP sisteminde okul birincisine direkt 60 puan gelmez. Okul birincisi de olsa diploma puanı diğerleri gibi önce 5 ile çarpılarak, daha sonra çıkan sayı da 0.12 katsayısı ile çarpılarak puana dönüştürülmektedir.
Okul birinciliği puanı kaç yıl geçerli?
Okul birincileri kontenjanları sadece devlet üniversitelerinde vardır. Vakıf üniversitelerinde okul birincisi kontenjanı yoktur. Okul birinciliği kontenjanı sadece bir yıl kullanılmaktadır.
Özel okullarda okul birinciliği var mı?

Veri analizinde ortalama nasıl bulunur?​

Bir veri grubunun aritmetik ortalaması, verilerin toplamının veri sayısına bölümüne eşittir.
Okul birincisi kaç puan alır?
Birincilik kontenjanı nedir?
Okul birinciliği kontenjanından yalnızca mezun olunan ilk yıl faydalanılabilir, gelecek yıl geçerli olmaz. Ayrıca yalnızca devlet üniversitelerinde olan bir kontenjan türüdür, vakıf üniversitelerinde böyle bir kontenjan bulunmamaktadır.

Okul birinciliği mezuna kalınca ne olur?​

Okul birincilerine ek puan veriliyor mu?

Geri