Okul aile birligini kim denetler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Okul aile birliğini kim denetler?​

İç Denetim; Okul Aile Birliklerinin iç denetimi, Birlik Denetim Kurullarınca yapılır. Denetim Kurulu, Okul Öğrenci mevcuduna bakılmaksızın tüm Okul Aile Birliklerinde 3 asil + 3 yedek olmak üzere 6 kişiden oluşur. Denetim Kurulunun tüm üyeleri Birlik Genel Kurulunca seçilir.

Okul servisini kim ayarlar?​

Taşımacılar, öğrenci ve çocukların oturarak güvenli ve rahat bir yolculuk yapmalarını sağlayacak, tedbirleri alarak taahhüt ettiği yere kadar valiliklerce belirlenecek. Okul servis araçlarında rehber personel bulundurulacak.
Okul ve öğrenci işlerinden sorumlu kişi kimdir?
Müdür; okulun öğrenci, her türlü eğitim ve öğretim, yönetim, personel, tahakkuk, taşınır mal, yazışma, eğitici ve sosyal etkinlikler, yatılılık, bursluluk, taşımalı eğitim, güvenlik, beslenme, bakım, koruma, temizlik, düzen, nöbet, halkla ilişkiler ve benzeri görevler ile Bakanlık ve il/ilçe milli eğitim …
Okul aile birliği başkanının yetkileri nelerdir?
Çocukların başarılarının artırılması için ana ve babalarla iş birliği yapmak. Öğrencilerin zamanında ve düzenli olarak okula devamlarının sağlanmasında veliler ve okul müdürlüğü ile iş birliği yapmak. Evde derslerine çalışmak için imkan bulamayan öğrencilere, okulda çalışma ortamı hazırlamak.

Okul aile Birliği yönetim kurulu Nasıl Seçilir?​

Yönetim Kurulu 7 asil, 6 yedek üyeden, Bunlar okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmenler arasından seçilen bir asil bir yedek üye ve veliler arasından seçilen 4 asil 4 yedek üyeden oluşur. Denetleme Kurulu ise 3 asil ve 3 yedek üyeden oluşur. Bunların 2 si velilerden 1´i öğretmenler kurulu arasından seçilir.

Okul servisini kim denetler?​

MADDE 13 – (1) Okul servis taşıma faaliyetleri, her eğitim-öğretim yılının birinci ve ikinci dönem başlangıcında valilik ve kaymakamlıklar tarafından oluşturulacak denetim komisyonu marifetiyle denetlenir. (2) Okul servis araçları kolluk kuvvetlerince de her zaman denetlenebilir.
Okul kantin ihalesini kim yapar?
Kantin ihaleleri Okul Aile Birliği yönetmeliği 20/3.Maddesi hükmü doğrultusunda 2886 Sayılı Devlet ihale Kanununa göre İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kurulacak ihale komisyonunca yapılacak ihale ile kiraya verilir.
Okul kantinini kim işletir?
Madde 9 – Kantin bizzat yüklenici tarafından çalıştırılacaktır. Kantin başkası tarafından çalıştırılamaz, resmî veya gayri resmî devir ve temlik yapılamaz. Madde 10 – Kantinin işletilmesinde 3100 sayılı Kanun gereğince ödeme kaydedici cihaz (Yazar Kasa) kullanılır.

Okul aile Birliği Yönetim Kurulu kimlerden oluşur?​

MADDE 14 – (1) Denetleme kurulu, genel kurulca seçilen bir veli ve öğretmenler kurulunca seçilen iki öğretmen olmak üzere üç asıl ve üç yedek üyeden oluşur. Asıl üyeler genel kuruldan sonraki ilk hafta içinde toplanır ve üyeler arasından bir başkan seçerek görev ve iş bölümü yapar.

Okul aile birliği başkanı maaşı ne kadar?​

Okul aile birliği üyeleri ve seçilen başkan herhangi bir maaş veya ek ücret almamaktadır. Okul aile birliği öncelikle okul ile veli arasındaki kopukluğu gidermek amacıyla toplanır ve herhangi bir gelir kaygısı bulunmaz.
Kantin ihalesini kim onaylar?
MADDE-13: İdare İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. MADDE-14 Sözleşme ita amirinin onayına bağlıdır. İHALE KOMİSYONU İLAN OLUNUR.
Kantin ustalık belgesi nasıl alınır?
Kantincilik Kursu ise kantin işletmecisi mesleğini yürüten ve ya yürütmek isteyen bireylerin, 113 saatlik Kantin İşletmeciliği Eğitimi sonunda alması öngörülen sertifikadır. (Kurs bitirme belgesidir.) Kurumumuz aracılığıyla alacağınız kantin işletmeciliği belgesi ömür boyu geçerli ve ustalık belgesine denktir.

Okul kendi kantinini işletebilir mi?​

Okul aile birlikleri kiraladıkları büfe, kantin, salon, çay ocağı, açık alan vb. yerleri kendileri işletebilecekleri gibi üçüncü kişilere kiraya da verebileceklerdir.

Okul kantinleri nasıl kiraya verilir?​

Kantin ve benzeri yerlerin kiraya verilmesinde, eğitim ve öğretimin aksatılmaması esastır. Söz konusu yerlerin birlik tarafından kiraya verilmesi 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 51inci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendine göre pazarlık usulü ile yapılır.
Okul aile Birliği Genel Kurulu Toplantısı kaç kişiden oluşur?
(3) Eğitim ve öğretim yılı içinde en az dört üyenin katılımı ile ayda bir toplanır ve karar yeter sayısı üçtür. Toplantılar gerektiğinde okulun eğitim ve öğretime açık olmadığı zamanlarda da yapılabilir. (4) Başkan yardımcısı, başkanın bulunmadığı zamanlarda başkana vekâlet eder.
Okul Yönetim Kurulu kimlerden oluşur?
Okul Aile Birliği, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinden oluşur. Yönetim Kurulu 7 asil, 6 yedek üyeden, Bunlar okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmenler arasından seçilen bir asil bir yedek üye ve veliler arasından seçilen 4 asil 4 yedek üyeden oluşur. Denetleme Kurulu ise 3 asil ve 3 yedek üyeden oluşur.

Okul aile Birliği divan başkanı ne iş yapar?​

Madde 13 – Yönetim kurulu birlik adına görev yapar; birliğin görevlerini ve genel kurulda alınan kararları bir plan dahilinde yürütür. Eğitim-öğretimin kalitesinin yükseltilmesine ilişkin önerilerde bulunmak, karşılaşılan güçlüklerin giderilmesine katkı sağlamak üzere okul müdürlüğü ve velilerle iş birliği yapar.

Okul aile Birliği Divan Başkanı kimdir?​

Gündemin ilgili maddesi gereğince Divan heyetinin oluşumuna geçildi ve yapılan oylamada Divan Başkanlığı’na Alper Akgülen, Katipliğe Berrin Adıyaman ve Oy Sayım Memurluğu’na Fatma Günçavdı oy birliği ile seçildiler.
Okul aile Birliği üyeleri para alıyor mu?

Geri