- Konu Yazar
Okul aile Birliği üyeliğinden nasıl istifa edilir?
Üyeliğin Sona Ermesi; Velilerin Okul Aile Birliği üyeliği, velisi bulundukları öğrencinin okul ile olan ilişiğinin kesilmesi, (mezuniyet, nakil, vb.) ile sonlanır. İdareci ve öğretmenlerin Okul Aile Birliği üyeliği, okul ile olan görev bağının sona ermesi neticesinde sonlanır.Okullarda Müfettiş Denetimi Kalktı mı?
2014 yılında Maarif Müfettişliği ve Maarif Müfettiş Yardımcılığı unvanı mevzuatımıza girmişti. Milli Eğitim Bakanlığı 7 yıl sonra bu unvanı iptal edip müfettiş unvanına geri döndü 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yapılan değişiklikler 3 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.
Okul aile Birliği üyeleri kaç yıl görev yapar?
Yönetim kurulunun görev süresi bir yıldır. Yönetim kurulu başkan ve üyeleri en fazla üç defa seçilebilir. Başkan ve yönetim kurulu üyeleri aynı anda birden fazla birlik yönetiminde görev alamazlar.Okul aile Birliği Toplantısı yılda kaç kez yapılır?
(3) Eğitim ve öğretim yılı içinde en az dört üyenin katılımı ile ayda bir toplanır ve karar yeter sayısı üçtür. Toplantılar gerektiğinde okulun eğitim ve öğretime açık olmadığı zamanlarda da yapılabilir.
Okul aile Birliği kantin işletebilir mi?
Okul aile birlikleri kiraladıkları büfe, kantin, salon, çay ocağı, açık alan vb. yerleri kendileri işletebilecekleri gibi üçüncü kişilere kiraya da verebileceklerdir.Okullara müfettiş geliyor mu?
HER İLDE EĞİTİM MÜFETTİŞLERİ BAŞKANLIĞI KURULUYOR Daha önce teftiş sistemi sadece inceleme ve soruşturma ayaklarından oluşurken yeni sistemde teftişin fonksiyonlarına rehberlik ve denetleme, izleme ve değerlendirme fonksiyonları da dahil edildi.
Okul aile birliği çalışmaları nelerdir?
Aile Birliği , okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, veli ve okul arasında iletişimi ve iş birliğini sağlamak, eğitim-öğretimi geliştirici faaliyetleri desteklemek, maddi imkânlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak ve okula maddî katkı sağlamak üzere kurulur.Veli toplantısı ne zaman yapılmalı?
en geç cuma gününe kadar veli toplantısı yaparsanız çok iyi olur, okul , öğretme veli işbirliğiin önemi..
Okul aile birliği para toplayabilir mi?
Aynı zamanda MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliği’nin Birlik Gelirleri başlıklı 15’inci maddesinin 2’nci fıkrasında, ‘Birlikler, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz.MEB kaç müfettiş alacak?
Millî Eğitim Bakanlığınca okullarda kalite güvence sisteminin aktif hâle getirilmesi için kurulan yeni teftiş sistemi kapsamında tüm illerde eğitim müfettişleri başkanlıkları kuruldu. Bu doğrultuda illerin eğitim müfettişi ihtiyacını karşılamak üzere sınavla 750 eğitim müfettiş yardımcısı alınacak.
Okul aile birliği gelir gider defteri nasıl tutulur?
Okul aile birliğinin bütün gelirleri ve giderleri bu deftere işlenir. Genel kurul öncesi defterin gelir ve gider toplamları alınır. Gelirlerin tamamı o dönem içinde harcanmışsa gelir gider farkı sıfır olmalıdır. Eğer gelir giderden çok ise aradaki fark bankada hesap mevcudunu vermelidir.Okul aile birliği hesabına para yatırma nasıl yapılır?
“Kartsız İşlemler” tuşuna basılır – “Hesaba Para Yatırma” tıklanır – “Başka Hesaba” tıklanır – Öğrencinin Tc Kimlik Numarası girilir – Öğrencinin cep telefonu numarası girilir – Yukarıdaki Okul Aile Birliği hesap numarası girilir – Yatırılacak tutar girilir – Gönderi tipi olarak “Diğer Ödemeler” seçilir – İşlemi …
Okul aile Birliği bağış alabilir mi?
Yönetmeliğin 15. maddesinin 2. fıkrasına göre; okul aile birliği, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz.Okulda aidat toplamak yasak mı?
Eğitim ve öğretimin yeni başladığı şu günlerde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda para toplanmasını yasaklamasına rağmen, bazı okul yöneticileri bağış adı altında para toplamaya devam ediyor. ‘Yardım’, ‘bağış’, ‘destek’ gibi başlıklar altında istenen paralar velilerin tepkisine neden oluyor.
Okul aile Birliği gelirleri nereye işlenir?
Okula ait Kantin, Açık Alan, Salon, Bahçe ve benzeri yerlerden sağlanan kira gelirlerinden hazineye arz bedeli düşüldükten sonra kalan net işletme gelirlerinin % 80 i birliğin, % 10 u ilçe millî eğitim müdürlüğünün, % 10 u il millî eğitim müdürlüğünün ilgili banka hesaplarına aktarılır.Okul Aidat nasıl yatırılır?
Banka olmayan yerleşim birimlerinde aylık aidat, okul yönetimince velilerden belge karşılığında alınır. Okul yönetimince yirmi iş günü içinde bankadaki hesaba yatırılır. Yaz aylarında yapılan eğitimde velilerden o yıl için tespit edilen ve alınan aidat miktarı kadar ücret alınır.
Okullarda bağış toplanması yasal mı?
Okul aile birliği parası nasıl kullanılır?Hiç bir zaman yetkili olmayan kişiler ve okul yöneticileri birlik hesabından para çekemez. Ödemeler yetkili kişilerin bankaya verecekleri yazılı talimatla alacaklıların hesabına havale yolu ile de yapılabilir.