AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul aile Birligi ucreti yasal mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul aile Birliği ücreti yasal mı?​

Okul yöneticileri mi, yoksa okul aile birliği mi istiyor. Okul yöneticisinin kayıt parası adı altında para istenildiğini okul müdürüne bunun yasal olmadığını, Bakanlığın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce bunun ifade edildiğini söylemeli.
Devlet okulu para ister mi?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili yazıları ve Bakan Ömer Dinçer’in emriyle okullarda velilerden rızası dışında herhangi bir para alınması mümkün değil, aynı zamanda da yasak. Veliler, “bağış yapmazsam ya çocuğum okula alınmazsa, okula kayıt edilmezse” endişesini taşımakta. Bu endişe tamamen yersizdir.

Okul aile Birliği bağış alabilir mi?​

Yönetmeliğin 15. maddesinin 2. fıkrasına göre; okul aile birliği, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz.
Okulda aidat toplamak yasak mı?
Eğitim ve öğretimin yeni başladığı şu günlerde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda para toplanmasını yasaklamasına rağmen, bazı okul yöneticileri bağış adı altında para toplamaya devam ediyor. ‘Yardım’, ‘bağış’, ‘destek’ gibi başlıklar altında istenen paralar velilerin tepkisine neden oluyor.
Milli Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyaçlarını karşılayabileceği gerekli ödeneği sağlamadığı için okul idareleri bu yola başvurmak zorunda kalıyor. Her ne amaçla olursa olsun “gönüllülük” dışında talep edilen paralar yasal değil.
Okullarda bağış toplanması yasal mı?
Aynı zamanda MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliği’nin Birlik Gelirleri başlıklı 15’inci maddesinin 2’nci fıkrasında, ‘Birlikler, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz.

Okul aidatları ödenecek mi?​

MEB’den valiliklere gönderilen yazıya göre, ara tatil hariç resmi okul öncesi eğitim kurumlarında salgın nedeniyle tatil edilen zamanlarda veliden aidat talep edilmeyecek.

Geri