- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Okul aile Birliği ihale yapabilir mi?
Elbette yapılacak işin şekline göre diğer ihale yöntemleri de kullanılabilir. Ayrıca yapılan yanlış bir uygulamadan söz edecek olursak, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22/d maddesine Okul Aile Birlikleri alım yapamazlar. Çünkü yönetmelikte 2886 sayılı kanun açıkça belirtilmiştir.Okul aile Birliği kantini kendisi nasil işletir?
MADDE 20 – (1) Birlik; kantin ve benzeri yerleri öncelikle işletmecilere kiralama usulü ile işlettirir veya işletmecinin bulunmadığı durumlarda işletir. Kantin ve benzeri yerlerin kiraya verilmesinde, eğitim ve öğretimin aksatılmaması esastır.
Kimler kantin işletebilir?
Maddesinde belirtilen “Kantin İşletmeciliği Ustalık Belgesine sahip olanlar kabul edilecektir. Ancak katılımcıların hiç birinde ustalık belgesi yoksa sırası ile işyeri açma belgesi,kalfalık belgesi ve bunların olmaması durumunda kurs bitirme belgesine sahip olma şartı aranacaktır.”
Okul aile birliği başkanı üst üste kaç kez seçilebilir?
(4) Yönetim kurulu başkan ve üyeleri en fazla üç defa seçilebilir. Başkan ve yönetim kurulu üyeleri aynı anda birden fazla birlik yönetiminde görev alamazlar.Okul aile birliği karar defteri nasıl tutulur?
Okul aile birliğinin bütün gelirleri ve giderleri bu deftere işlenir. Genel kurul öncesi defterin gelir ve gider toplamları alınır. Gelirlerin tamamı o dönem içinde harcanmışsa gelir gider farkı sıfır olmalıdır. Eğer gelir giderden çok ise aradaki fark bankada hesap mevcudunu vermelidir.
Kantin ihalesine kimler katılabilir?
MADDE-7: İhaleye Katılacaklar: İhaleye sadece gerçek kişiler bizzat veya vekilleri vasıtası ile katılabilirler.
Kurs programına katılım şartları şu şekildedir; En az ilkokul mezunu olmak, mesleği yapacak bedensel ve zihinsel yeterliliğe sahip olmak, 17 yaşını tamamlamış olmak….Kantin Belgesi Eğitimi Katılma Şartları
- Nüfus cüzdanı fotokopisi.
- Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, öğrenci belgesi vs.)
- Vesikalık Fotoğraf 4 adet.