AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul aile birligi baskanini kim secer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul aile birliği başkanını kim seçer?​

Bunların 2 si velilerden 1´i öğretmenler kurulu arasından seçilir. Yönetim kuruluna kimler seçilemez? Bir üye birden fazla birlik yönetiminde görev alamaz .

Okul aile birliği para çekme yetkisi kimlere verilir?​

OKUL AİLE BİRLİĞİNİN HESAPTAKİ PARASINI KİMLER ÇEKEBİLİR? Birliğin gelirleri bankada açılan hesapta bulunur. Bankadaki birlik hesabındaki paralar, birlik başkanı ve muhasip üyenin müşterek imzasıyla çekilir. Birlik başkanının bulunmadığı durumlarda başkan yardımcısı yetkilidir.
Okul aile Birliği üyeleri kaç yıl görev yapar?
MADDE 12 – (1) Yönetim kurulu, sadece anne veya baba olan veliler ile istemeleri halinde okul yaptırarak Bakanlığa bağışta bulunan hayırseverler arasından seçilen beş üyeden oluşur. (2) Yönetim kurulunun görev süresi bir yıldır.

Okul aile Birliği Başkanı maaş alıyor mu?​

Okul aile birliği üyeleri ve seçilen başkan herhangi bir maaş veya ek ücret almamaktadır. Okul aile birliği öncelikle okul ile veli arasındaki kopukluğu gidermek amacıyla toplanır ve herhangi bir gelir kaygısı bulunmaz.

Okul aile Birliği Başkanı ne zaman seçilir?​

Seçim Zamanı: Okul Aile Birliği her yılın Ekim ayının ilk haftası içinde seçim ile oluşturulur.
Okul aile Birliği çalışanı tazminatını kimden alır?
Okul aile birliklerinde çalışan işçilerin işçilik alacaklarından Milli Eğitim Bakanlığı da müşterek müteselsil sorumludur.
Yoktur. Başkan ve muhasip üyenin müşterik imzaları ile çekilir.
(3) Eğitim ve öğretim yılı içinde en az dört üyenin katılımı ile ayda bir toplanır ve karar yeter sayısı üçtür. Toplantılar gerektiğinde okulun eğitim ve öğretime açık olmadığı zamanlarda da yapılabilir.
Okul aile birliği para toplayabilir mi?
Aynı zamanda MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliği’nin Birlik Gelirleri başlıklı 15’inci maddesinin 2’nci fıkrasında, ‘Birlikler, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz.

Okul aile birliği başkanı ne iş yapar?​

Çocukların başarılarının artırılması için ana ve babalarla iş birliği yapmak. Öğrencilerin zamanında ve düzenli olarak okula devamlarının sağlanmasında veliler ve okul müdürlüğü ile iş birliği yapmak. Evde derslerine çalışmak için imkan bulamayan öğrencilere, okulda çalışma ortamı hazırlamak.

Öğretmenler okul aile Birliği toplantısına katılmak zorunda mı?​

Veliler de aile birliğinin doğal üyesidir ama toplantıya katılmak zorunda değiller, öğretmenlerde aynı mantıkla değerlendirmek gerek yani katılım zorunlu olamaz.
Okul aile birliği parası nasıl kullanılır?
— Mal şeklinde yapılan bağışlardan, nakde çevrilebilecek nitelikte olanlar makul süre dâhilinde nakde çevrilir ve bağışlar hesabına yatırılır. — Nakde çevrilme imkânı olmayan mal şeklindeki bağışlar ise birlik amaçları doğrultusunda kullanılmasını teminen okul müdürlüğüne teslim edilir.

Veli toplantısı ne zaman yapılmalı?​

en geç cuma gününe kadar veli toplantısı yaparsanız çok iyi olur, okul , öğretme veli işbirliğiin önemi..

Okulun temizliğinden kim sorumludur?​

Temizlik görevlisi: Okulun temizlik ve bakım işleri ile ilgilenen kişidir.

Geri