- Konu Yazar
Okul aile Birliği Başkanı en fazla kaç yıl görev yapar?
Yönetim kurulunun görev süresi bir yıldır. Yönetim kurulu başkan ve üyeleri en fazla üç defa seçilebilir. Başkan ve yönetim kurulu üyeleri aynı anda birden fazla birlik yönetiminde görev alamazlar.Okul aile Birliği Genel Kurulu Toplantısı kaç kişiden oluşur?
(3) Eğitim ve öğretim yılı içinde en az dört üyenin katılımı ile ayda bir toplanır ve karar yeter sayısı üçtür. Toplantılar gerektiğinde okulun eğitim ve öğretime açık olmadığı zamanlarda da yapılabilir. (4) Başkan yardımcısı, başkanın bulunmadığı zamanlarda başkana vekâlet eder.
Okul aile Birliği Genel Kurul toplantısına kimler katılır?
Okul Aile Birliği, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinden oluşur. Yönetim Kurulu 7 asil, 6 yedek üyeden, Bunlar okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmenler arasından seçilen bir asil bir yedek üye ve veliler arasından seçilen 4 asil 4 yedek üyeden oluşur.
Okul aile Birliği Yönetim Kurulu kimlerden oluşur?
MADDE 14 – (1) Denetleme kurulu, genel kurulca seçilen bir veli ve öğretmenler kurulunca seçilen iki öğretmen olmak üzere üç asıl ve üç yedek üyeden oluşur. Asıl üyeler genel kuruldan sonraki ilk hafta içinde toplanır ve üyeler arasından bir başkan seçerek görev ve iş bölümü yapar.Okul aile birliği başkanını kim seçer?
Bunların 2 si velilerden 1´i öğretmenler kurulu arasından seçilir. Yönetim kuruluna kimler seçilemez? Bir üye birden fazla birlik yönetiminde görev alamaz .
Okul aile birliğini kim denetler?
İç Denetim; Okul Aile Birliklerinin iç denetimi, Birlik Denetim Kurullarınca yapılır. Denetim Kurulu, Okul Öğrenci mevcuduna bakılmaksızın tüm Okul Aile Birliklerinde 3 asil + 3 yedek olmak üzere 6 kişiden oluşur. Denetim Kurulunun tüm üyeleri Birlik Genel Kurulunca seçilir.
Okul aile Birliği divan başkanı ne iş yapar?
Madde 13 – Yönetim kurulu birlik adına görev yapar; birliğin görevlerini ve genel kurulda alınan kararları bir plan dahilinde yürütür. Eğitim-öğretimin kalitesinin yükseltilmesine ilişkin önerilerde bulunmak, karşılaşılan güçlüklerin giderilmesine katkı sağlamak üzere okul müdürlüğü ve velilerle iş birliği yapar.Okul aile birliği başkanı kim olur?
Sekreter Üye; Okul Aile Birliğinin yazışmalarını yürütür. Yazışmalar okul müdürü ile koordineli olarak yapılır. Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanının, Velilerden seçilmesi zorunludur. Bir kişi, ardı ardına en fazla 4 kez Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olabilir.
Okul aile Birliği Başkanı maaş alıyor mu?
Okul aile birliği üyeleri ve seçilen başkan herhangi bir maaş veya ek ücret almamaktadır. Okul aile birliği öncelikle okul ile veli arasındaki kopukluğu gidermek amacıyla toplanır ve herhangi bir gelir kaygısı bulunmaz.
Okul aile birliği para harcamaları nasıl yapılır?
Tüm harcamalar, birlik yönetim kurulunun kararı ile yapılır. Okul için gerekli ihtiyaç ve harcamalar için okul yönetiminden yazılı talep alınır. Mal ve hizmet alımları birlik yönetim kurulu üyeleri veya uzmanlık gerektiren işlerde okul aile birliği üyelerinden oluşan en az üç kişilik bir komisyon marifetiyle yapılır.Okul aile Birliği Toplantısı yılda kaç kez yapılır?
(3) Eğitim ve öğretim yılı içinde en az dört üyenin katılımı ile ayda bir toplanır ve karar yeter sayısı üçtür. Toplantılar gerektiğinde okulun eğitim ve öğretime açık olmadığı zamanlarda da yapılabilir.
Okul aile birliği para toplayabilir mi?
Aynı zamanda MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliği’nin Birlik Gelirleri başlıklı 15’inci maddesinin 2’nci fıkrasında, ‘Birlikler, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz.
Okul aile Birliği hesabından para nasıl çekilir?
Bankadaki birlik hesabındaki paralar, birlik başkanı ve muhasip üyenin müşterek imzasıyla çekilir. Birlik başkanının bulunmadığı durumlarda başkan yardımcısı yetkilidir. Hiç bir zaman yetkili olmayan kişiler ve okul yöneticileri birlik hesabından para çekemez.Okul aile Birliği neden önemli?
Aile-okul iş birliğinin iki avantajı vardır: Birincisi, ailenin okula ve öğrenciye gösterdiği ilgi, motivasyonu sağlar. İkincisi ise, okulun yapısını, değerlerini ve standartlarını tanıyan aileler çocuklarını daha iyi yönlendirebilirler (Berger, 1987, 96-108).
Okul aile Birliği muhasip üyenin görevleri nelerdir?
Muhasip Üye; Birliğin gelir-gider faaliyetleri ile mali iş ve işlemlerini yürütür. Sekreter Üye; Okul Aile Birliğinin yazışmalarını yürütür. Yazışmalar okul müdürü ile koordineli olarak yapılır. Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanının, Velilerden seçilmesi zorunludur.
Okul aile Birliği üyeleri kimlerden oluşur?
Öğretmenler okul aile Birliği toplantısına katılmak zorunda mı?Konusu eğitim ve öğretim olmayan her türlü toplantı ve faaliyetlere de mesai saatleri içerisinde olsa bile öğretmenler ve personel resen katılmaya zorlanamaz. Bu toplantı ve faaliyetlere katılımda gönüllülük esas alınır.
Veli toplantısı ne zaman yapılmalı?
en geç cuma gününe kadar veli toplantısı yaparsanız çok iyi olur, okul , öğretme veli işbirliğiin önemi..