- Konu Yazar
Okul aile Birliği bağış toplayabilir mi?
oluşur. (2) Birlikler, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz. Ayrıca Bakanlık tarafından yürütülen proje ve yapılan protokoller kapsamında okul ve kurumlarda yapılacak faaliyetlerden ücret talep edilemez.Okul aile Birliği ücret alır mi?
Okul aile birliği üyeleri ve seçilen başkan herhangi bir maaş veya ek ücret almamaktadır. Okul aile birliği öncelikle okul ile veli arasındaki kopukluğu gidermek amacıyla toplanır ve herhangi bir gelir kaygısı bulunmaz.
Okullarda para toplanması yasal mı?
Aynı zamanda MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliği’nin Birlik Gelirleri başlıklı 15’inci maddesinin 2’nci fıkrasında, ‘Birlikler, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz.Okul bizden para isteyebilir mi?
Milli Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyaçlarını karşılayabileceği gerekli ödeneği sağlamadığı için okul idareleri bu yola başvurmak zorunda kalıyor. Her ne amaçla olursa olsun “gönüllülük” dışında talep edilen paralar yasal değil.
Yönetmeliğin 15. maddesinin 2. fıkrasına göre; okul aile birliği, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz.
Okul aile Birliği nasıl para toplar?
Yönetmeliğin 16. Maddesinin 3. Fıkrasındaysa “nakdi bağışların öncelikle birliğin banka hesabına yatırılması sağlanır, mümkün olmadığı durumlarda gelir makbuzu karşılığında kabul edilir. Belge karşılığı elden alınan bağışlar en geç beş iş günü içinde birliğin banka hesabına yatırılır.
Okul aile Birliği çalışanı tazminatını kimden alır?
Okul aile birliklerinde çalışan işçilerin işçilik alacaklarından Milli Eğitim Bakanlığı da müşterek müteselsil sorumludur.Öğretmenler okul aile Birliği toplantısına katılmak zorunda mı?
Konusu eğitim ve öğretim olmayan her türlü toplantı ve faaliyetlere de mesai saatleri içerisinde olsa bile öğretmenler ve personel resen katılmaya zorlanamaz. Bu toplantı ve faaliyetlere katılımda gönüllülük esas alınır.
Okulda para toplamak suç mu?
OKULLARA YAZILI TALİMAT GÖNDERİLDİ Konuya ilişkin açıklama yapan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, öğrencilerden kesinlikle para toplamanın mümkün olmadığını, bunun suç olduğunu belirtti.Okul masraflarını kim öder?
Okulların maddi işlerini TKY ve okul aile birlikleri aracılığıyla okul idaresine bırakmaya çalışan MEB, çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle de okul yapım işlerini vatandaşlara yüklemeye çalışıyor.
Kayıt işlemleri sırasında da herhangi bir ücret talep edilmesi yasal değil. Milli eğitim Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklamasında; “TC kimlik numarası ve adresi tanımlı tüm çocukların birinci sınıfa kayıtları Bakanlığımız tarafından merkezi sistemle (otomatik olarak) yapılmıştır.
Devlet okulu öğrenciden para alabilir mi?
Okullarımıza velilerimizin yaptıkları gönüllü bağışlar haricinde; okul idarecileri veya okul aile birliği yöneticileri tarafından, hiçbir velimizden rızası dışında kayıt ücreti veya bağış talep edilmeyecektir.
Kayıt parası Yasal mı?
Okul aile birliği parası nasıl kullanılır?Hiç bir zaman yetkili olmayan kişiler ve okul yöneticileri birlik hesabından para çekemez. Ödemeler yetkili kişilerin bankaya verecekleri yazılı talimatla alacaklıların hesabına havale yolu ile de yapılabilir.