- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Okul aile Birliği adına vergi numarası nasıl alınır?
Ancak Okul Aile Birliği vergi numarası sadece Okul Aile Birliği Başkanı tarafından alınabildiği için okulun kuruluş aşamasında bağış ve yardımların kabul edileceği Okul Aile Birliği banka hesabı açılırken okul müdürlüğü vergi numarası kullanılarak hesap açılır, Okul Aile Birliği kurulup vergi numarası alındıktan sonra …Okul aile birliği gelir gider defteri nasıl tutulur?
Okul aile birliğinin bütün gelirleri ve giderleri bu deftere işlenir. Genel kurul öncesi defterin gelir ve gider toplamları alınır. Gelirlerin tamamı o dönem içinde harcanmışsa gelir gider farkı sıfır olmalıdır. Eğer gelir giderden çok ise aradaki fark bankada hesap mevcudunu vermelidir.Okul aile Birliği gelirleri nereye işlenir?
Okula ait Kantin, Açık Alan, Salon, Bahçe ve benzeri yerlerden sağlanan kira gelirlerinden hazineye arz bedeli düşüldükten sonra kalan net işletme gelirlerinin % 80 i birliğin, % 10 u ilçe millî eğitim müdürlüğünün, % 10 u il millî eğitim müdürlüğünün ilgili banka hesaplarına aktarılır.
Okul vergi no nereden bulunur?
mal müdürlüğünden vergi numarasını öğrenebilirsin.
Okulların vergi numarası olur mu?
TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERİNİN DİKKATİNE (Okulların Vergi Kimlik Numarası) Bakanlığımızda 24.04.2018 tarihinden itibaren Devlet Muhasebe Bilişim Sistemi ve Mali Yönetim Sistemi ile birim kodu yerine vergi kimlik numarası (VKN) kullanılmaya başlanılmıştır.Okul aile birliği karar defterinde kimlerin imzası olur?
Muhasip, birliğin gelir-gider işlemlerini, sekreter de yazışmalarını yürütür. Yazışmalar okul müdürü ile koordineli olarak yapılır. Yönetim kurulu kararları, karar defterine yazılarak imzalanır. Özürsüz olarak üst üste üç toplantıya katılmayan yönetim kurulu üyesi, istifa etmiş sayılır.Okul aile birliği karar defteri noter onayı nasıl yapılır?
Bu defterlerden gelir gider defteri dışında olanlarının notere tasdiki zorunlu olmayıp okul müdürlüklerince onaylanır. Bu defterlerden sadece yönetim Kurulu karar defteri notere onaylattırılır, bunun dışındaki defterler il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanır.
Okul aile Birliği hesabından para nasıl çekilir?
Bankadaki birlik hesabındaki paralar, birlik başkanı ve muhasip üyenin müşterek imzasıyla çekilir. Birlik başkanının bulunmadığı durumlarda başkan yardımcısı yetkilidir. Hiç bir zaman yetkili olmayan kişiler ve okul yöneticileri birlik hesabından para çekemez.