- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Okuduğum okulları nasıl öğrenebilirim?
E-Devlet Veli bilgilendirme hizmetini kullanarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kayıtlı olan çocuklarınızın öğrencilik bilgilerine ulaşabilirsiniz. Dahası isminizin yanındaki bağlantıdan E-Okul sistemine ve böylelikle daha da detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.Çocuğum hangi okula kayıt oldu?
ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK? Çocuğum hangi okula gidecek modülü Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sistemi üzerinden görüntülenebilecek. Veliler, Millî Eğitim Bakanlığı’nın http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.E-Okul öğrenci bilgilerini girmek kimin görevi?
Öğrencinin kayıt ile ilgili tüm bilgileri idare tarafından girilir. Öğretmen sadece notları gelişim raporlarını ve de davranış notlarını girmekle sorumludur.
E devletten çocuğun hangi okulunu öğrenme?
Veliler, e-devlet kapısı sisteminden; “İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt)” hizmet başlığından, çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilecek.
E-okul bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?
Tüm öğrenciler karnelerine “e-okul.meb.gov.tr” internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler aynı zamanda “takdir ve teşekkür” belgelerine de sistem üzerinden erişebilecekler. Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları ile erişim sağlanabiliyor.Ilköğretim hangi sınıfları kapsıyor?
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.Birinci sınıfa kayıt nasıl yapılır?
İLKOKUL 1. SINIF KAYIT NASIL YAPILIR? İlkokul 1.sınıf kayıtları e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilir. 1.sınıf kaydı yapılacak öğrenci bilgileri MERNİS sistemi üzerinden e-okul sistemine iletilir. Öğrencilerin sistem üzerinden adreslerine en yakın okullara kayıtları sistem üzerinden otomatik olarak yapılır.
Adrese göre çocuğum hangi okula gidecek?
Bir öğrencinin hangi okula gideceği kayıtlı olduğu ikamete göre belirlenmektedir. Yani hangi adreste kayıtlı gözüküyorsanız o adrese en yakın okuldan başlamak üzere sistem sizi otomatik olarak bir okula kaydeder. Bu veriler tamamen İçişleri Bakanlığı Nüfus Genel Müdürlüğünün veri tabanından çekilmektedir.