AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Oku Beg nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Oku Beg nedir?​

OKUBEG, bilgi çağında öğrencilerin karşılaştıkları tüm sözlü, yazılı ve görsel anlatımlarda bilgiye ulaşabilme, açık ya da örtülü anlamların çıkarımını yapabilme, analitik yollar oluşturabilme ve bilgiyi değerlendirebilme becerileri için geliştirilen benzersiz bir uygulamadır.

Okubeg 2022 ne zaman?​

Benzersiz yeniliklerle 2022 yılına hazırız!
Uygulama | Uygulama Tarihi
MATBEG | 21-26 Şubat 2022
FENBEG | 14-19 Mart 2022
OKUBEG | 4-9 Nisan 2022
BTD | 25-30 Nisan 2022
Okuma becerileri sınavı nedir?​
OKUMA BECERİLERİ uygulaması, öğrencinin akranları arasında ne konumda olduğunu göstererek sıralama yapan bir sınav değil; uygulama sonrasında öğrencinin yorum becerisinin incelenmesiyle bireysel dönütler veren bir uygulamadır.

Sınavlarda son 5 dakika neden çıkılmaz?​

Sınavlarda son 5 dakika neden çıkılmaz?
sınav süresinin dolmasına yakın olası hareketlilik ve gürültü nedeniyle sınavına devam eden bireylerin dikkatinin dağılmasını engellemek adına sürdürülen mantıklı uygulamadır.

Okuma becerileri dersinde neler yapılabilir?​

Okuma becerileri dersinde neler yapılabilir?
Bu dersin amacı; gazeteler, dergiler, derlemeler ve akademik yazılar gibi farklı orijinal okuma parçalarının kavranmasını sağlamak; ders kitabının ana fikrini tahmin etmek, ana fikre ulaşmak ve kelimeler arasındaki anlamsal ipuçlarını kullanmak gibi okuma becerilerini edinme; sınıf içi ve dışı okuma alışkanlığını …

Matbeg kaçıncı sınıf?​

MATBEG Uygulaması 17-21 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlenecektir. Okullar ilgili tarihler arasında istedikleri gün uygulamayı yapabileceklerdir. Yenilikler ! *Bu yıl 3.sınıf öğrencileri de uygulamaya katılabilecek.

Fenbeg sınavı nedir?​

FENBEG, fen okuryazarılığını ölçmek amacı ile daha çok üst düzey düşünme becerilerine odaklanan ve 3-8 sınıf Fen ve Teknoloji dersi kazanımları üzerine kurulan farklı ve özgün sorulardan oluşturulmuş bir sınav uygulamasıdır.
Matbeg Fenbeg Okubeg nedir?​
MATBEG, FENBEG ve OKUBEG Uygulamaları, öğrencilerimizi gerçek ya am problemleri ile kar ıla tırarak onların üst düzey dü ünme becerilerini ölçmektedir. Üst düzey dü ünme becerileri; bilgiyi kullanma, transfer etme ve yorumlama becerilerini içermektedir.

Okuma becerilerini geliştirmek için ne yapmalıyız?​

Okuma becerilerini geliştirmek için ne yapmalıyız?
Okumayı Geliştirmenin Yolları? Daha Hızlı ve Daha İyi Okuma Becerileri İçin Tavsiyeler
- Etrafınızdaki dünyaya dair daha fazla şey öğrenin.
- Okuduğunuz şeye dikkatinizi verin.
- Kelime bilginizi arttırmak için uğraşın.
- Bir insan ne kadar okursa, okuma becerisini geliştirmesi de o kadar kolaylaşır.
- Soru sormaktan korkmayın.

Saat kaçta sınav yerinde olmalıyız?​

Saat kaçta sınav yerinde olmalıyız?
Kimlik kontrolleri ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınavın başlamasından yarım saat önce sınava girecekleri salonun kapısında hazır bulunmaları zorunludur.

YKS sınavı ilk kaç dakika çıkılmaz?​

Tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır.

Okuma Becerileri dersi nasıl bir derstir?​

Okuma Becerileri dersi diğer derslerin özellikle de Türkçe dersinin tamamlayıcısı olarak düşünülmüş olmakla birlikte dersin bağımsız bir öğretim programı vardır. Dersin programı ile her yönüyle okuma bilinci edinmiş ve okuma becerisinin önemini anlamış bireyler yetiştirmek hedeflenmiştir.
Okuma Becerileri dersine kim girer?​
Okuma becerileri, Türkçe öğretmenlerinden Seçmeli derslerden Okuma Becerileri, Yazarlık ve Yazma Becerileri derslerini ise Türkçe Öğretmenliği ile Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümlerinden mezun öğretmenler okutacak.

MATBEG nasıl bir sınav?​

MATBEG nasıl bir sınav?
MATBEG bir matematik uygulamasıdır ve öğrencilere kısa cevaplı ve açık uçlu sorular yöneltilerek uygulanır. Uygulada ayrıca öğrencilere belli aparatlar yardımıyla çözebilecekleri sorular yöneltilir. Ne değildir? MATBEG matematik olimpiyatı değildir.

MATBEG bilim uygulaması nedir?​

MATBEG bilim uygulaması nedir?
MATBEG Uygulaması’nda amaç, daha iyi bir problem çözücü haline gelmektir. Uygulama sırasında öğrenciler, problemin çözümünü yapar, yazar veya açıklar. Uygulama sonrasında öğrenciler, matematiksel becerilerine yönelik analizleri görür, öğretmen ve aileler geri bildi- rim alırlar.
 
Oku Beg, öğrencilerin bilgi çağında karşılaştıkları çeşitli sözlü, yazılı ve görsel anlatımlarda bilgiye erişme, açık ya da örtülü anlamları çıkarabilme, analitik düşünebilme ve bilgiyi değerlendirebilme becerilerini geliştirmek için tasarlanmış bir uygulamadır. OKUBEG 2022'ye benzersiz yeniliklerle hazırlandıklarını belirtmiştir.

Sınavlarda son 5 dakika içerisinde çıkılmaması, sınav süresinin dolmasına yakın olası hareketlilik ve gürültü nedeniyle sınavına devam eden bireylerin dikkatinin dağılmasını engellemek adına alınan bir uygulama olduğu ifade edilmiştir.

Okuma becerileri dersinde; gazeteler, dergiler, derlemeler ve akademik yazılar gibi çeşitli okuma materyallerini kavrama, ana fikri tahmin etme, anlamsal ipuçlarını kullanma gibi becerilerin geliştirilmesinin amaçlandığı belirtilmiştir.

Okuma becerilerini geliştirmek için çeşitli öneriler bulunmaktadır. Bunlar arasında çevrenizdeki dünyayı öğrenmek, okuduğunuza dikkat etmek, kelime bilginizi artırmak, soru sormaktan çekinmemek gibi tavsiyeler yer almaktadır.

Saat kaçta sınav yerinde olunması gerektiği konusunda sınavın başlamasından yarım saat önce sınav yerinde hazır bulunmanın önemine vurgu yapılmıştır.

YKS sınavında ilk kaç dakika çıkılmaması gerektiği ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonundan çıkmanın yasak olduğu açıklanmıştır.

Okuma Becerileri dersinin diğer derslerle ilişkisi ve programı hakkında bilgiler verilmiştir. Dersin, öğrencilere okuma bilinci kazandırmayı ve okuma becerilerini geliştirmeyi hedeflediği belirtilmiştir.

MATBEG ve FENBEG gibi uygulamaların öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerini ölçmeyi amaçladıkları ve öğrencilerin problem çözme yeteneklerini değerlendirdikleri ifade edilmiştir.

MATBEG sınavının bir matematik uygulaması olduğu, öğrencilere kısa cevaplı ve açık uçlu sorular yöneltilerek uygulandığı, matematik olimpiyatı olmadığı bilgisi verilmiştir.

MATBEG bilim uygulamasının da öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirmeye yönelik olduğu ve öğrencilere problem çözümünü yapma, yazma veya açıklama fırsatı sunduğu belirtilmiştir.
 
Geri
Üst