Oksitleyici madde yanar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Oksitleyici madde yanar mı?​

Oksitleyici (Yakıcı Maddeler) maddeler nelerdir? Kendileri yanıcı olmadıkları halde bünyelerinde yanma için gerekli olan oksijeni bulundurduklarından yanabilen maddelerle temas edince reaksiyon veren maddelere yakıcı maddeler denir.
Oksitleyici madde patlar mı?
Havasız ortamda bile alev alabilir veya yanabilirler (R7-R9). Yanabilir maddelerle karıştırıldıklarında patlayabilirler.

Yanıcı maddeler oksitleyici midir?​

Bu maddelere örnek olarak ; Hidrojen peroksit, perklorik asit, sodyum-potasyum metalinin nitratları, peroksitleri, permanganatları, kloratlar, perkloratları, kalsiyum karbonat, kromik asit ve amonyum nitrat oksitleyici (yakıcı) maddelerdir.
Oksijen oksitleyici midir?
Yükseltgen madde (diğer bir adla oksitleyici madde, oksitleyen veya oksidan) bir yükseltgenme-indirgenme (redoks) reaksiyonunda başka bir türden bir elektron alan element ya da bileşiktir. Oksijen çeşitli yükseltgen maddelerin arasında ilk (ve isim babası) örnektir.

Yakıcı oksitleyici nedir?​

Sınıf 5.1 Yükseltgen, Yakıcı (Oksitleyici) Maddeler Kendilerinin yanıcı olmaları gerekmediği halde, genellikle oksijen vererek başka , malzemelerin yanmasına neden olan veya buna katkıda bulunan maddeleri kapsar. Sürtünme, darp yanmaya sebep verebilir. Patlama, asidik etki, sağlık bozucu etkisi vardır.
Oksitleyici kimyasallar nedir?
Oksitleyici madde, özellikle yanıcı maddelerle olmak üzere diğer maddeler ile de temasında önemli ölçüde ekzotermik reaksiyona neden olan maddelerdir [2]. Oksitleyiciler organik maddelerle temas edince şiddetle tepkimeye girerler.

Oksijen Yukseltgen mi?​

Yükseltgen madde elektron alırken kendisi de indirgenir. Ancak, kimyasal tepkimeye katılan maddenin de elektronları oksitleyici madde tarafından alındığından dolayı yükseltgenmiş olur. Oksijen çeşitli yükseltgen maddelerin arasında ilk (ve isim babası) örnektir.
 
Geri
Üst