- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Oksijenli solunum sonucu su açığa çıkar mı?
Glikolizde ve krebste açığa çıkan hidrojenlerin ETS’den geçerek yine ETS elemanı olan oksijen ile birleşerek suyun oluştuğu evredir.Hangi canlılar solunum için gerekli oksijeni bir kısmını kendi üretir?
An itibariyle havaya pompalanmakta olan oksijenin P-85 arasını denizel bitkiler üretir; karasal bitkiler sadece (‘lik bir kısımdan sorumludur.
Bir canlinin hangi solunum sekline sahip oldugunu nasil Ispatlarsiniz?
Cevap: Oksijenli solunum sonucunda su oluşur. Karada yaşayan canlıların bulunduğu ortamda nem oranının artması solunum yaptıklarını ispatlar.Laktik asit fermantasyonu sonucu CO2 çıkar mı?
Laktik Asit Fermantasyonu: 1 molekül glikozdan 2 molekül laktik asit, 2 NADH ve net 2 ATP elde edilir. Pirüvik asit de Laktik asit de 3C’lu bileşiklerdir. Bu nedenle laktik asit fermantasyonunda CO2 çıkışı gerçekleşmez.
Oksijen bulunan ortamda meydana gelmektedir. Tepkime sonucunda CO2 ile H2O meydana gelir. Sitoplazmada başlayıp mitokondride son bulur. Üretilen ATP en fazla bu solunum şeklinde gerçekleşmektedir.
Solunum enzimleri hücre dışında çalışabilir mi?
1) Sadece canlılar tarafından hücre içinde sentezlenir. 2) Hücre içinde ya da hücre dışında görev yapabilirler. 3) Sitoplazmada serbest halde ya da organel içinde bulunabilirler. 4) Etki ettikleri maddeye substrat denir.
Sentez hücre dışında gerçekleşir mi?
Hem hücre içinde hem hücre dışında gerçekleşir.Canlılar oksijeni nereden alırlar?
Oksijenin üretimi bitkiler ve güneş ışığı sayesinde meydana gelmektedir. Bitkiler atmosferde soluduğumuz tüm havayı fotosentez yoluyla oluşturur.