Oksijenli hava orucu bozar mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Oksijenli hava orucu bozar mi?​

Sadece oksijen takviyesi var. Bu aparatlarla yapılan oksijen tedavisinin oruca zararı yoktur.
Ilaçlı oksijen orucu bozar mı?
Ağza püskürtülen bu ilaçlar orucu bozmaz. Çünkü bu spreyden bir kullanımda 1/20 ml. gibi çok az bir miktar ağza sıkılmaktadır. Bunun da önemli bir kısmı ağız ve nefes boruları cidarları tarafından emilip yok olmaktadır. Bundan geriye kalan miktarın tükürükle mideye ulaştığı konusunda ise, kesin bir bilgi yoktur.

Hava takılmak orucu bozar mı?​

“Nefes darlığı çeken astım hastalarının kullandığı spreyler orucu bozmaz. Çünkü bu spreyler yapay bir havadan oluşmaktadır. Mideye ulaşmaksızın sadece hastanın ciğerlerine sirayet ediyor. Nefes darlığı çeken astım hastalarının kullandığı spreyler orucu bozmaz.
Ventolin hava orucu bozar mı?
Ağza püskürtülen bu ilaçlar orucu bozmaz. Çünkü bu spreyden bir kullanımda 1/20 ml. gibi çok az bir miktar ağza sıkılmaktadır. Bunun da önemli bir kısmı ağız ve nefes boruları cidarları tarafından emilip yok olmaktadır.
Solunum testleri orucu bozmaz. Bu nedenle oruç tutarken de solunum fonksiyon testleri yapılmasında sakınca yoktur.
Orucluyken astım spreyi orucu bozar mı?
Bir fidye, Ramazan’da bir kişi için verilen bir fitre miktarıdır. Ancak, nefes darlığı dışında oruç tutmaya engel başka sağlık problemi bulunmayan astım hastaları, soluk almayı rahatlatacak özel spreyi ağızlarına püskürterek oruç tutabilirler. Ağza püskürtülen bu ilaçlar orucu bozmaz.

Kolonya koklamak orucu bozar mı?​

Kimi kesimler de kolonyanın içeriğinde alkol bulunduğu için sürmenin de koklamanın da orucu bozduğunu ifade eder. Ancak diyanet işleri başkanlığı tarafından yapılan açıklamalarda kolonya sürmenin ve koklamanın caiz olduğu, yeme ve içme sınıflandırılmasının dışında kaldığı için orucu bozmadığı ifade edilmiştir.
Buhar kullanmak orucu bozar mı?
“Astım ilacı orucu bozar mı?” sorusuna ise nefes yoluyla alınan ilaçların orucu bozmayacağı yönünde açıklama geldi. Bu bağlamda “Fısfıs kullanmak orucu bozar mı?” sorusuna da “Bozmaz” yanıtını verebiliriz. Şöyle ki, ağza püskürtülen fısfıs şeklinde ilaçlarda tek doz 1/20 ml gibi bir miktarda ilaç barındırmaktadır.

Astım aşısı orucu bozar mı?​

Astım hastalığı için yapılan alerji aşıları orucu bozmaz. Astım hastalığının teşhisi için yapılan alerji testleri, solunum fonksiyon testleri orucu bozmaz.

Geri