- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 252.227
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Oksijen terapi cihazı nedir?
Oksijen konsantratörü (bazen “oksijen jeneratörü” olarak da bilinir), oksijen ihtiyacı olanlara oksijen vermek için kullanılan tıbbi bir cihazdır. İnsanların kanlarında düşük oksijen seviyelerine neden olan veya sonuç veren bir durumları varsa buna ihtiyaç duyabilir.Oksijen tüpü kaçta olmalı?
– Oksijen tüpünün vana hafifçe açılır, manometre ibresinin 150 bar yada 200 bar’a yükselmesi gerekir, ibre yükseldikten sonra vana kapatılır. – Oksijen tüpü vanası kapalı iken ibrenin yavaş yavaş yada hızlı bir şekilde sıfıra düşmemesi gerekir, eğer ibre düşmüşse tüp boş demektir, kaçak mevcuttur.Oksijen terapi cihazı veya diğer adıyla oksijen konsantratörü, soluduğumuz havada bulunan oksijeni ayrıştırarak % 90 ila oranı arası saf hale getiren ve soluma güçlüğü çeken hastaların kullandığı bir cihazdır. Aynı zamanda halk dilinde “oksijen makinası” olarak da isimlendirilmektedir.
Konsantratör cihazı nedir?
Oksijen konsantratörü bozulursa ne olur?
Yüksek veya düşük basınç arızası olan bir oksijen konsantratörü kullanılırsa hastada genellikle baş ağrısı gibi şikayetler oluşur. Bu nedenle hasta, cihazı kullanmak istemeyecektir. Bu iki alarm ışığı uzun süre sönmüyorsa mutlaka teknik servise danışılması gerekir.
Oksijen konsantratörü hangi durumlarda kullanılır?
KOAH ve benzeri kronik solunum hastalıklarında ciddi nefes problemleri yaşayan hastaların tedavilerinde oksijen konsantratörü ile destek sağlanmaktadır. Oksijen konsantratörü, ortamdaki havayı alıp ayrıştırarak hastaya saf oksijen verilmesini sağlayan elektrikli bir cihazdır.Oksijen makinesi niçin kullanılır?
Oksijen ihtiyacı olanlara oksijen vermek için kullanılan tıbbi yani medikal cihazlardan biridir. Oksijen jeneratörü yani konsantratör, Havadaki oksijeni ayrıştırır ve %90 – %95’e kadar saflaştırarak hastaya vermeye yarar. Genellikle oksijen, saf su haznesinden geçer.Oksijen konsantratörü arızaları nelerdir?
Oksijen Konsantratörü Arızaları Nelerdir?