AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Oksijen tedavisi neye iyi gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Oksijen tedavisi neye iyi gelir?​

Yüksek basınç altında 0 oksijen solunması ile hem dokulara taşınan oksijen artırmakta hem de kanda çözünmüş serbest oksijeni çok yüksek değerlere ulaştırarak yetersiz oksijenlenme nedeniyle oluşan doku hasarlarını ve patolojilerini iyileştirici etki göstermektedir.

Ayağa oksijen tedavisi nasıl yapılır?​

Hiperbarik oksijen tedavisi nasıl uygulanır? Hastalar oturarak ya da yatarak (sedyeyle), basınç odasına alınırlar. Yavaş yavaş odanın içindeki basınç, içeriye hava verilerek, artırılır. Planlanan basınca gelindiğinde (genellikle normal basıncın 2-3 katı kadar) hasta özel maskesini takarak 0 oksijen solumaya başlar.
Oksijen tedavisi nedir hangi durumlarda uygulanır?
Hiperbarik Oksijen Tedavisi hipoksi nedeni ile ortaya çıkmış olan kapiller geçirgenliğin düzenlenerek ekstravasküler kompartmana sıvı geçişini önler. Venöz lenfatik dönüş artar. Crush, kompartman sendromu, reperfüzyon hasarı, beyin ödemi, yanık gibi olgularda Anti Ödem Etkiden yararlanılır.

Oksijen tedavisi kimlere uygulanır?​

Hiperbarik Oksijen Tedavisi her yaştaki hastaya uygulanabilir. Hastalar basınç odasına kendilerine verilen özel pamuklu kıyafetlerle girerler. Basınç odası içinde an az iki saat kalan hastalar bu esnada televizyon izleme imkanı bulmaktadır.

Oksijen tedavisi uygularken nelere dikkat edilmeli?​

yükseltilir. Dikkat Edilecek Noktalar.
Oksijen tedavisi ne kadar sürer?
Hiperbarik Oksijen Tedavisi Nasıl Planlanır? HBOT seans sayısı, süresi ve sıklığı hastaların mevcut olan hastalıklarına ve klinik durumlarına göre değişiklik göstermektedir. Bir HBOT seansı, genellikle 90-120 dakika sürer.
Yara bölgesindeki ”ölü doku” olarak adlandırılan kısımların cerrahi yöntemlerle yara bölgesinden uzaklaştırılması gerekir. Yara bölgesinin düzenli olarak pansumanı yapılmalıdır. Hastaların kan şekerlerinin normal değerlerde olması için uygun diyet ve insülin tedavisi düzenlenmelidir.
Tedavi sırasında yardımcı sağlık personeli de sizinle birlikte basınç odasına girer. Hiperbarik oksijen tedavisi giderleri, sosyal güvenlik kuruluşlarınca (SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı) karşılanmaktadır.
Hiperbarik oksijen tedavisi kimlere yapılmaz?
Aktif kanser ve yaygın metastazlı hastalarda rutin tedaviler tercih edilmez. Konjenital sferositoz hastalarında rutin tedaviler tercih edilmez ancak acil (hayati) tedavilerde ilave tedbirler alınması gerekir.

Oksijen tedavisi alan hastada nelere dikkat edilmeli?​

– Hastaya uygulanan oksijenin steril distile su ile nemlendirilmiş olmasına dikkat edilmelidir. – Özellikle oksijen tedavisi alan hastalarda ağız hijyeni mukoza kuruluğunu ve enfeksiyon riskini önlemede etkilidir. Sık aralıkla hastaya etkin bir ağız bakımı verilmelidir.

Oksijen tedavisine gereksinimi olan hastalara oksijen tedavisi uygulamanın önemi nedir?​

Oksijen tedavisi, hipoksinin belirti ve bulgularını önlemek ve tedavi etmek için çevre atmosferinde bulunan oksijen konsantrasyonundan daha fazla yoğunlukta oksijen uygulanmasıdır. Hipoksemiyi tedavi etmek, solunum işini azaltmak, miyokardın iş yükünü azaltmak oksijen tedavisinin endikasyonları arasındadır.
 
Geri
Üst