Oksijen sensoru bozuk olursa ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.105
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Oksijen sensörü bozuk olursa ne olur?​

Oksijen sensörünüz arızalanmaya başladığında, aracınızın sık sık düzensiz ve kabaca homurtulu bir şekilde çalıştığını fark edeceksiniz. Arızalı sensörler, otomobili çalıştırdığınızda güç kaybı, motorun tereddütlü çalışması ve duraklama gibi diğer motor performans sorunlarıyla birlikte gelir.

Oksijen sensörü arizasi nasil anlaşilir?​

Oksijen sensör arızasının en yaygın belirtisi budur. Aracın eski hızlanma durumunda kesiklik meydana gelirse ya da çekiş düşüklüğü gibi durumlar da arıza belirtileri arasındadır. Düzensiz veya dalgalı rölanti devri de sık karşılan sensör arıza belirtisidir.

Oksijen sensörü neden hata verir?​

Oksijen sensörü neden hata verir?
Oksijen sensörünün soket ve bağlantı kablolarında kopukluk, kısa devre, oksitlenme, gevşeme meydana gelmiş olabilir. MAF (hava küte ölçer) sensörünün bozuk olması veya kirli olması ya da kablo, soket bağlantı arızası söz konusu olabilir.

Oksijen sensörü bozuk muayeneden geçer mi?​

Oksijen sensörü arızalıysa hemen değiştirin.Aracınız çok yakar. Muayeneye hiçbir etkisi yok.

Lpg oksijen sensörünü bozar mı?​

Oksijen sensörü arızası Lpg ile ilgili oluğunda yakıt sarfiyatı artmaktadır, bu aksama oksijen sensörünün en mühim arıza belirtisi olmaktadır. Aracın hızlanmasında teklemeler, çekiş düşüklükleri yaşanmaya başlar. Egzoz emisyonu oranları artar ve ayarlanası güçleşir. Araç egzoz muayenesi aşamasından geçemez.

Oksijen sensörü LPG yi etkiler mi?​

Oksijen sensörü LPG yi etkiler mi?
Hava akış sensörü bozulursa ne olur?​
Rölanti devri sırasında dalgalanma olması hava akışmetresi arızası göstergesidir. Aracınız rölantide durmayacak ve sürekli olarak devirlenecektir. Aracın çalışması sırasında hava akışmetresi üzerinde bir arıza durumu söz konusu ise motor sarsıntılı bir şekilde çalışacaktır.
Hava Debimetresi nerede bulunur?​
Hava filtresi bölümünden sonra gelen emme manifolduna kadar olan kısımda yer alan debimetre, motor tarafından emilen havanın kütlesini ölçerek EKÜ’ye (Elektronik Kontrol Ünitesi) bildirir. “Hava akış kütlesi” anlamına gelen debimetrenin bir diğer ismi ise MAF (Mass Air Flow) sensörüdür.

Oksijen sensörü kaç binde değişir?​

Oksijen sensörü kaç binde değişir?
Oksijen sensörü arızalandığı motor arıza lambası yanar. Oksijen (lamda) sensörünün, günümüz otomobillerinde yüz bin kilometrede bir değiştirilmesi önerilir.

Lpg’li araçlarda oksijen sensörü arızası nasıl Anlaşilir?​

OKSİJEN ”LAMBDA” SENSÖRÜ ARIZASI NASIL ANLAŞILIR? 📍Yakıt sarfiyatı artar (bu, #oksijen sensörünün en önemli arıza belirtisidir). 📍Aracınızın hızlanmasında kesiklik (tekleme), çekiş düşüklüğü yaşanır. 📍Düzensiz – dalgalı rölanti devri meydana gelir.
 
Oksijen sensörünüz arızalandığında, aracınızın performansında çeşitli belirtiler ortaya çıkar. Aracınızın düzensiz ve kabaca çalışması, güç kaybı, motorun tereddütlü çalışması ve duraklama gibi sorunlar oksijen sensörü arızasının belirtilerindendir. Diğer yandan, aracın hızlanmasında kesiklikler, çekiş düşüklüğü, düzensiz veya dalgalı rölanti devri gibi belirtiler de oksijen sensörü arızasını işaret edebilir.

Oksijen sensörü arızasının nedenleri arasında sensörün soket ve bağlantı kablolarında meydana gelen kopukluk, kısa devre, oksitlenme, gevşeme gibi durumlar yer alır. Ayrıca MAF sensörünün bozuk veya kirli olması, kablo veya soket bağlantı arızaları da oksijen sensöründe hata vermesine yol açabilir.

Oksijen sensörü arızalıysa muayeneden geçmemesi veya LPG ile ilişkilendirilmesi durumunda yakıt tüketiminde artış, aracın hızlanmasında kesiklikler, çekiş düşüklükleri, artan egzoz emisyonu gibi belirtiler ortaya çıkar. Ayrıca, aracın egzoz emisyon testini geçememe gibi durumlar da söz konusu olabilir.

Oksijen sensörü genellikle yüz bin kilometrede bir değiştirilmesi önerilir. Arıza lambasının yanması durumunda, sensörün değiştirilmesi gerekebilir. Oksijen sensöründeki arızaların belirtileri araç kullanıcısına yakıt tüketiminde artış, hızlanmada kesiklikler, çekiş düşüklüğü gibi durumlar olarak yansır. Bu nedenle, aracınızdaki performans düşüklüğü veya belirtiler olduğunda oksijen sensörü kontrol edilmeli ve gerekirse değiştirilmelidir.
 
Geri
Üst