Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Oksijen konsantratoru susuz calisir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Oksijen konsantratörü susuz çalışır mı?​

Oksijen cihazı, ev tipi mekanik ventilatör cihazına bağlanarak kullanılıyorsa, nemlendirme kabına kesinlikle su konulmaz. Susuz şekilde konsantratör cihazını kullanmanız gerekir.

Oksijen konsantratörü ömrü ne kadardır?​

Herhangi bir hasara sebep olmamak için cihazı filtresiz veya nemli/ıslak filtre ile çalıştırmayın. Tamamen kuru olmalıdır. Oksijen konsantratörünün iç kısmında bulunan Hepa Filtre (Yüksek Etkinlikte Partikül Yakalayıcı) Bakımında ise, kullanım ömrü ortam havasının durumuna veya markaya göre 3 ile 6 ay arasındadır.
Oksijen kanülleri tahrişi önleyen silikon yapıda olmalı ve latex içermemelidir. Kullanımdan ve ortam neminden kaynaklı olarak kanül içerisinde su damlacığı oluşma ihtimali yüksektir. Nemli gelen hava soğuk yüzeye çarptığında damlacık haline gelerek su buharı meydana gelmektedir.
Oksijen Konsantratörüne nasıl su konulur?
Bunu önlemek için mutlaka oksijen konsantratörü su kabının minimum ve maksimum limitleri arasına saf su veya içme suyu konulmalıdır. Saf su (kaynatılıp soğutulmuş su da olabilir) su kabında kireçlenme olmasını geciktirecektir, böylece su kabı daha uzun süre kullanılabilir.
Oksijen tüpü Humidifier nedir?
Oksijen manometre terapi cihazı, oksijene ihtiyaç duyan hastalara, oksijen dolu tüpteki oksijen gazının basıncını seviyeli ve kademeli olarak düşürerek ve oksijeni nemlendirip (Koruyucu filtreli nemlendirici) hastaya verilebilecek düzeye getiren cihaz.

Oksijen tüpü yerine ne kullanılır?​

havadan oksijeni süzerek hastanın >%90 oranında oksijen solumasına olanak sağlayan, hastanelerde ve evlerde sürekli oksijene ihtiyaç duyan hastalarda oksijen tüpü yerine kullanılan cihaz.

Ev tipi oksijen konsantratörü nasıl çalışır?​

Oksijen konsantratörü elektrik ile çalışır. Bu cihaz havada bulunan oksijeni ayrıştırarak üzerinde bulunan oksijen çıkışından yüksek safiyette oksijen verir. Oksijen konsantratörü ortamda bulunan havayı filtre etmesine rağmen ortamda bulunan oksijen seviyesini de değiştirmez.
– Oksijen tüpünün vana hafifçe açılır, manometre ibresinin 150 bar yada 200 bar’a yükselmesi gerekir, ibre yükseldikten sonra vana kapatılır.
Oksijen konsantratörü hangi hastalıklarda kullanılır?
KOAH ve benzeri kronik solunum hastalıklarında ciddi nefes problemleri yaşayan hastaların tedavilerinde oksijen konsantratörü ile destek sağlanmaktadır. Oksijen konsantratörü, ortamdaki havayı alıp ayrıştırarak hastaya saf oksijen verilmesini sağlayan elektrikli bir cihazdır.
Oksijen makinesine su konulur mu?
Nemli oksijen kullanmayan kişilerde burunda yanma, boğazda kuruluk ve öksürük gibi şikayetler oluşabilir. Bunu önlemek için, oksijen konsantratöründe kullanılan su kabının minimum ve maksimum limitleri arasına saf su veya içme suyu koymalısınız.
 
Geri
Üst