AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okr process nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okr process nedir?​

OKRs Nedir? Peter Drucker tarafından çıkarılmış olan ve hedeflerle yönetim metodolojisi adı altında çalışanlar ve yöneticilerin bir araya gelip hedefleri tanımlayarak bunları nasıl başaracaklarının yol haritasını ortaya koydukları bir süreçtir kısaca.

Okr nasıl belirlenir?​

3.OKR’lerin belirlenmesi İlk olarak, hedefleriniz iddialı olmalıdır. Daha sonra kalitatif, hatırlanması kolay, şirketin stratejilerine uygun, belirli bir süre içinde gerçekleştirilip yönlendirilebilecek nitelikte olmalıdır. Ek olarak, hedefler kademeli olarak belirlenmelidir, yani kademeli hedefler.
Okr nedir insan kaynakları?
OKR, “Hedefler ve Anahtar Sonuçlar”(Objective Key Results) anlamına gelir. Başta Google olmak üzere, Silikon Vadisindeki birçok şirketi başarılı kılan bir yönetim metodudur. OKR ile çalışan şirketlerde işleyiş şu şeklidedir: Çalışanlar hedeflerini koordine etmek için düzenli olarak toplanır.

Okr Agile nedir?​

Hedefler ve Anahtar Sonuçlar (OKR), şirketlerin hedeflerini hizalamasına ve çalışanların gerçekten önemli olan hedefler üzerinde yoğunlaşarak, iş birliği ve uyum içinde çalışmasını sağlayan bir hedef belirleme çerçevesi ve aynı zamanda da yönetim metodolojisidir.

OKR piramidi nedir?​

Peter Drucker tarafından ortaya atılan hedeflerle yönetim (management by objectives) metodolojisi, çalışanlar ve yöneticilerin bir araya gelip hedefleri tanımlayarak bunları nasıl başaracaklarının yol haritasını ortaya koydukları bir süreçtir.
OKR tipleri nelerdir?
4 çeşit OKR mevcuttur.

KR nedir OKR?​

OKR metodolojisini; Objectives (O) ulaşılmak istenen hedefi niteleyen, kısa, hatırlanabilir, ilham ve heyecan veren bir ifadedir. Key Results (KR) hedefe ne kadar ulaşıldığını temsil eden, amacın farklı yönlerini ortaya koyarak zenginleştiren keskin ölçütlerdir.

Ilham veren OKR ler nelerdir?​

Nitelikli ve ilham verici olmalıdır, sayısal bir veri içermemelidir….Bazı örnek OKR’lerı aşağıda sıraladık;

Geri