Oklavasız Yalancı Baklava (10 Dakika) Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı su ya da süt (Oda sıcaklığı)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta (Fark etmez yoksa 1 su bardağı daha un ekleyebilirsiniz)
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Azıcık tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un (Kontrollü)
Şerbeti için;
4 su bardağı su
3.5 su bardağı şeker
5-6 limon damlası
Üzeri için;
Antep fıstığı
Oklavasız Yalancı Baklava (10 Dakika) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye su, şeker alınarak kaynatılır. Kaynayınca içine limon sıkılarak birkaç taşım daha kay atılıp kapatılır.
Yumurta, sıvı yağ, su, sirke ve tuz alınarak tel çırpıcı ile çırpılır. İçine nişasta, kabartma tozu ve un eklenerek yoğrulur. Un kontrollü eklenir ele yapışıyorsa az daha un katın.
Ele yapışmayan bir hamur elde edilince içine iri çekilmiş ceviz koyulur ve tekrar yoğrulur.
Büyük yuvarlak borcam sıvı yağ ile yağlanır. İçine hamur koyulup elle eşit şekilde yaydırılır.
Kesmek için hamur 4 eşit parçaya bölünür. Her parça kendi içinde şerit halinde bölünür. En son üçgen olacak biçimde baklava dilimi biçiminde kesilir (Kare de yapılabilir ya da bildiğiniz yöntemle de kesebilirsiniz)
Önceden ısıtılan 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. İlk sıcağı çıkınca üzerine soğuyan şerbet gezdirilir. Üzerine antep fıstığı serpilerek servis edilir.
Oklavasız Yalancı Baklava (10 Dakika) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
1 su bardağı su ya da süt (Oda sıcaklığı)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta (Fark etmez yoksa 1 su bardağı daha un ekleyebilirsiniz)
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Azıcık tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un (Kontrollü)
Şerbeti için;
4 su bardağı su
3.5 su bardağı şeker
5-6 limon damlası
Üzeri için;
Antep fıstığı
Oklavasız Yalancı Baklava (10 Dakika) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye su, şeker alınarak kaynatılır. Kaynayınca içine limon sıkılarak birkaç taşım daha kay atılıp kapatılır.
Yumurta, sıvı yağ, su, sirke ve tuz alınarak tel çırpıcı ile çırpılır. İçine nişasta, kabartma tozu ve un eklenerek yoğrulur. Un kontrollü eklenir ele yapışıyorsa az daha un katın.
Ele yapışmayan bir hamur elde edilince içine iri çekilmiş ceviz koyulur ve tekrar yoğrulur.
Büyük yuvarlak borcam sıvı yağ ile yağlanır. İçine hamur koyulup elle eşit şekilde yaydırılır.
Kesmek için hamur 4 eşit parçaya bölünür. Her parça kendi içinde şerit halinde bölünür. En son üçgen olacak biçimde baklava dilimi biçiminde kesilir (Kare de yapılabilir ya da bildiğiniz yöntemle de kesebilirsiniz)
Önceden ısıtılan 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. İlk sıcağı çıkınca üzerine soğuyan şerbet gezdirilir. Üzerine antep fıstığı serpilerek servis edilir.
Oklavasız Yalancı Baklava (10 Dakika) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı